ONU tocmai a adoptat "Pactul pentru viitor", care pune bazele unei noi "ordini globale"
În timp ce toată lumea era distrasă de evenimentele din ultima vreme de pe scena geo-politică mondială, elita globală a obţinut exact ceea ce îşi dorea. Pe 22 septembrie, ONU a adoptat „Pactul pentru viitor”, iar mass-media din lumea occidentală a ignorat aproape în întregime ceea ce se întâmpla. În schimb, titlurile ne-au îndemnat să continuăm să ne concentrăm pe Kamala Harris şi Donald Trump, afirmă Michael Snyder într-un articol publicat în The Most Important News.
Din păcate, marea majoritate a populaţiei nu a auzit niciodată de „Pactul pentru viitor” şi, prin urmare, au existat foarte puţine dezbateri publice cu privire la adoptarea sau nu a unui document care pune bazele unei noi „ordini globale”.
Textul „Pactului pentru viitor” este disponibil online, însă aproape nimeni nu îl va citi vreodată, iar multe dintre cele mai importante dispoziţii sunt îngropate spre sfârşitul documentului de 56 de pagini. Desigur, toată lumea ar trebui să îşi facă timp să citească acest document, deoarece liderii noştri tocmai ne-au angajat să respectăm o agendă globală extrem de insidioasă, care acoperă literalmente aproape toate domeniile imaginabile ale activităţii umane.
22 septembrie 2024 este o zi care va rămâne în istorie.
Odată ce „Pactul pentru viitor” a fost adoptat în mod oficial, pe site-ul oficial al ONU a fost postat următorul text: [...]
Liderii mondiali au adoptat astăzi un Pact pentru viitor care include un Pact digital global şi o Declaraţie privind generaţiile viitoare. Acest pact este punctul culminant al unui proces incluziv, care a durat ani de zile, pentru a adapta cooperarea internaţională la realităţile de astăzi şi la provocările de mâine. Pactul, cel mai amplu acord internaţional din ultimii ani, care acoperă domenii complet noi, precum şi aspecte cu privire la care nu a fost posibil un acord în ultimele decenii, urmăreşte, în primul rând, să garanteze că instituţiile internaţionale pot da rezultate în faţa unei lumi care s-a schimbat dramatic de când au fost create. După cum a afirmat Secretarul General, „nu putem crea un viitor potrivit pentru nepoţii noştri cu un sistem construit de bunicii noştri”.
S-ar putea crede că „cel mai amplu acord internaţional din ultimii ani” ar umple prima pagină a ziarelor de pe întreaga planetă.
Dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Comunicatul de presă al ONU declară, de asemenea, cu îndrăzneală că „Pactul pentru viitor” va „pune bazele” unei noi „ordini globale”...
„Pactul pentru viitor, Pactul digital global şi Declaraţia privind generaţiile viitoare deschid uşa către noi oportunităţi şi posibilităţi neexploatate”, a declarat Secretarul General în timpul remarcilor sale la deschiderea Summitului viitorului. Preşedintele Adunării Generale a remarcat că Pactul va „pune bazele unei ordini globale durabile, juste şi paşnice - pentru toate popoarele şi naţiunile”.
Pactul acoperă o gamă largă de aspecte, inclusiv pacea şi securitatea, dezvoltarea durabilă, schimbările climatice, cooperarea digitală, drepturile omului, egalitatea de gen, tinerii şi generaţiile viitoare, precum şi transformarea guvernanţei globale.
Nu vreau să trăiesc într-o nouă „ordine globală” care să includă „toate popoarele şi toate naţiunile”.
Sunt sigur că cei mai mulţi dintre dumneavoastră simţiţi exact la fel.
O altă pagină de pe site-ul oficial al ONU ne spune că „ONU 2.0” este despre crearea unei „familii ONU moderne”: [...]
La jumătatea Agendei 2030, lumea nu este pe drumul cel bun pentru a atinge Obiectivele de dezvoltare durabilă. Nu este prea târziu pentru a schimba cursul, dacă ne regândim, ne reorientăm şi ne reîncărcăm cu toţii. „ONU 2.0” cuprinde viziunea Secretarului General cu privire la o familie ONU modernă, întinerită de o cultură orientată spre viitor şi împuternicită de competenţe de ultimă oră pentru secolul XXI - pentru a ne accelera sprijinul acordat oamenilor şi planetei.
Ne vom strădui să realizăm această viziune printr-o fuziune puternică de competenţe şi cultură în materie de inovare, date, digital, previziune şi ştiinţe comportamentale - o combinaţie dinamică pe care o numim „cvintetul schimbării”. Este vorba despre evoluţia către organizaţii ONU mai agile, mai diverse, mai receptive şi cu un impact mai puternic.
Sună atât de confortabil, nu-i aşa?
Cine nu ar dori să facă parte dintr-o „familie”, nu-i aşa?
Dar adevărul este că agenda pe care intenţionează să ne-o impună tuturor nu va fi deloc plăcută.
De-a lungul anilor, s-a scris mult despre cât de insidioase sunt „Obiectivele de dezvoltare durabilă” ale ONU.
Ei bine, ONU recunoaşte în mod deschis că „Pactul pentru viitor” a fost conceput special pentru „a accelera punerea în aplicare a Obiectivelor de dezvoltare durabilă”...
- Întregul Pact este conceput pentru a accelera punerea în aplicare a Obiectivelor de dezvoltare durabilă.
- Cel mai detaliat acord încheiat vreodată la Organizaţia Naţiunilor Unite cu privire la necesitatea reformării arhitecturii financiare internaţionale, astfel încât aceasta să reprezinte şi să servească mai bine ţările în curs de dezvoltare, inclusiv:
Acordarea unui cuvânt mai important de spus ţărilor în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte modul în care se iau deciziile în cadrul instituţiilor financiare internaţionale;
Mobilizarea unei finanţări mai mari din partea băncilor multilaterale de dezvoltare pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi îndeplinească nevoile de dezvoltare;
Revizuirea arhitecturii datoriei suverane pentru a se asigura că ţările în curs de dezvoltare pot împrumuta în mod durabil pentru a investi în viitorul lor, cu FMI, ONU, G20 şi alţi actori-cheie care lucrează împreună;
Consolidarea reţelei globale de siguranţă financiară pentru a-i proteja pe cei mai săraci în caz de şocuri financiare şi economice, prin acţiuni concrete ale FMI şi ale statelor membre;
şi accelerarea măsurilor de abordare a provocării reprezentate de schimbările climatice, inclusiv prin furnizarea de mai multe fonduri pentru a ajuta ţările să se adapteze la schimbările climatice şi să investească în energia regenerabilă.
- Îmbunătăţirea modului în care măsurăm progresul uman, mergând dincolo de PIB pentru a surprinde bunăstarea şi durabilitatea umană şi planetară.
- Un angajament de a analiza modalităţile de introducere a unui nivel minim global de impozitare a persoanelor fizice cu averi nete mari.
- În ceea ce priveşte schimbările climatice, confirmarea necesităţii de a menţine creşterea temperaturii globale la 1,5 °C peste nivelurile preindustriale şi de a renunţa la combustibilii fosili în sistemele energetice pentru a obţine emisii nete zero până în 2050.
Într-un fel sau altul, toate formele de activitate umană contribuie la „schimbările climatice”.
Prin urmare, aceştia intenţionează să reglementeze strict toate formele de activitate umană pentru a-şi atinge obiectivele lor sucite.
„Pactul pentru viitor” recunoaşte, de asemenea, un «rol central» pentru ONU şi un «răspuns internaţional coordonat şi multidimensional» atunci când apar viitoare «şocuri globale»: [...]
Recunoaştem necesitatea unui răspuns internaţional mai coerent, cooperant, coordonat şi multidimensional la şocurile globale complexe şi rolul central al Organizaţiei Naţiunilor Unite în această privinţă. Şocurile globale complexe sunt evenimente care au consecinţe negative şi perturbatoare grave pentru o proporţie semnificativă de ţări şi pentru populaţia mondială şi care au un impact în mai multe sectoare, necesitând un răspuns multidimensional şi la nivelul întregii administraţii şi al întregii societăţi.
Data viitoare când va exista o criză globală majoră, doriţi ca ONU să conducă spectacolul şi să spună tuturor ce să facă?
Am încercat să avertizez pe toată lumea cu privire la acest lucru.
Am scris pe larg despre „Pactul pentru viitor”, dar, în cele din urmă, doar o foarte mică parte a populaţiei a luat-o razna.
Acum, elita globală şi-a atins scopul, iar opoziţia pe care au întâmpinat-o a fost abia perceptibilă.
Michael Snyder este autorul cărţii intitulate "De ce ”, disponibilă Amazon.com şi vă puteţi abona la newsletter-ul său Substack la michaeltsnyder.substack.com.