ONU împinge agenda invadării Europei. 16 state UE promit că vor accepta 34.000 de refugiaţi

Mai multe state membre ale UE au promis că vor accepta 34.000 de refugiaţi direct din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, la o zi după ce ONU a condamnat ca fiind “inumană” politica blocului de a ajuta autorităţile libiene să intercepteze refugiaţii care doresc să ajungă în Europa.
Ambarcaţiune cu imigranţi şi refugiaţi se află în largul insulei italiene Lampedusa, 24 mai 2017. (Chris McGrath/Getty Images)
Andrei Popescu
16.11.2017

Până acum, 16 ţări s-au oferit să primească refugiaţi pentru a se putea atinge obiectivul anunţat în luna septembrie de Comisia Europeană privind acceptarea, în următorii doi ani, a cel puţin 50.000 de refugiaţi. Bruxelles-ul susţine că măsurile urmăresc, aparent, să descurajeze refugiaţii să se îmbarce în călătorii periculoase peste Mediterană.

Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru imigraţie, a declarat: “Ieşim treptat din criză şi acum gestionăm imigraţia într-un spirit de parteneriat şi responsabilitate comună, în interiorul şi exteriorul UE”.

“Până acum am primit promisiuni pentru reinstalarea a peste 34.400 de refugiaţi, şi apreciez angajamentul puternic manifestat de statele membre pentru a reduce rutele ilegale şi periculoase şi a consolida rutele sigure şi legale, manifestând de asemenea solidaritate cu ţările din afara UE”.

Avramopoulos a avertizat de asemenea că vor fi luate măsuri juridice suplimentare împotriva a trei state UE din estul Europei dacă acestea refuză în continuare să primească, pe baza unui sistem de cote impus de Bruxelles, refugiaţi care au reuşit să ajungă în Grecia şi Italia.

“Sper că Polonia, Ungaria şi Republica Cehă vor folosi această oportunitate pentru a-şi revizui poziţia şi a începe să relocalizeze refugiaţi. Dacă nu se va schimba nimic, după cum ştiţi, comisia are puterea de a duce lucrurile puţin mai departe”, a avertizat el.

Europa a lansat o serie de proiecte după ce a fost lovită de un aflux fără precedent de refugiaţi care au fugit din zone lovite de sărăcie şi război din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, în special Siria. Mulţi învinuiesc marile puteri majore pentru exodul fără precedent, afirmând că politicile lor au dus la intensificarea terorismului şi războiului în regiunile zguduite de conflicte, forţând astfel oamenii să îşi părăsească ţările natale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor