ONG: Vaporii emanaţi de ţigările electronice conţin chimicale care produc cancer

Ţigară electronică.
Ţigară electronică. (Captură Foto)

Un ONG din California a anunţat recent că a contractat un laborator independent pentru a testa aproape 100 de tipuri de ţigări electronice (e-cigarette), iar concluzia la care a ajuns este terifiantă, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

Conform unui studiu nedezvăluit şi plătit de Center for Environmental Health (CEH), prezentat într-un comunicat din 4 septembrie, producătorii de ţigări electronice încalcă regulamentele SUA prin informarea eronată a clienţilor lor când susţin că vaporii inhalaţi nu sunt dăunători.

Au fost testate 24 de companii producătoare de ţigări electronice şi un total de 97 de dispozitive electronice (vaporizatoare) şi diferite cartuşe, susţine CEH.

Testele de laborator au arătat că în vaporii ţigărilor electronice se găsesc chimicale care produc cancer, inclusiv formaldehidă şi acetaldehidă, care depăşesc de câteva sute de ori cantităţile permise.

Informaţii similare publicate în luna ianuarie în New England Journal of Medicine în legătură cu pericolele prezentate de ţigările electronice au fost puternic criticate pentru că ar fi folosit rezultatele unor teste desfăşurate în condiţii de vreme extremă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură