Caracterul şefului are un impact real asupra sănătăţii subordonaţilor - studiu

Subaltern stresat
Subaltern stresat (pixabay)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au reuşit să identifice o legătură directă între caracterul şefilor şi starea de sănătate a subordonaţilor. Se pare că liderul cu un caracter complicat afectează substanţial sănătatea angajaţilor săi.

Cercetătorii au examinat starea de sănătate a peste 220 de subalterni din diferite companii. S-a constatat că cei care lucrează sub conducerea unui şef sever se confruntă mai des cu probleme de sănătate. Potrivit specialiştilor, acest lucru se datorează faptului că sub egida unui conducător tiranic, subordonaţii se află în mod constant într-o stare de stres. Experţii susţin că asemenea circumstanţe stresante de lungă durată pot provoca afecţiuni cardiovasculare şi chiar moartea prematură.

Relaţiile din colectiv acţionează, de asemenea asupra stării de sănătate a angajatului. Interacţiunile dificile cu colegii pot să determine apariţia tensiunilor nervoase, ceea ce favorizează instalarea rapidă a bolii. În plus, sănătatea poate fi afectată şi de frica de a fi concediat.

Oamenii de ştiinţă recomandă conducătorilor să-şi trateze cu mai multă loialitate şi înţelegere subordonaţii, pentru a nu crea premise reale pentru deteriorarea precoce a sănătăţii acestora.

Sursa: informing

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură