Oficial rus cere înfiinţarea unei Coaliţii Internaţionale împotriva “dictaturii impuse de SUA”

Şeful celei mai importante agenţii ruseşti de păstrare a ordinii publice a cerut crearea unei Coaliţii Internaţionale care să lupte împotriva a ceea ce el a declarat că este “dictatura” impusă de SUA asupra restului lumii.
Aleksandr Bastrikin, directorul Comitetului Investigativ al Rusiei.
Aleksandr Bastrikin, directorul Comitetului Investigativ al Rusiei. (Captură Foto)

Aleksandr Bastrikin, directorul Comisariatului de Investigaţii al Rusiei, a declarat vineri că lumea are nevoie urgentă de un nou sistem de control şi echilibru care să reprezinte în mod egal fiecare naţiune din spectrul politic global.

Crearea unei Coaliţii Internaţionale ar putea servi ca o bază fezabilă pentru „a contracara dictatura impusă de americani împreună cu aliaţii lor occidentali”, a declarat Bastrikin, în timpul unei mese rotunde, la Moscova.

Bastrikin a precizat că dominaţia geopolitică a SUA este fondată pe puterea ei financiară care, la rândul său, se bazează pe injectarea “necontrolată şi negarantată” de dolari în economia globală.

„Este împotriva logicii să susţii financiar ţara care foloseşte exact aceleaşi resurse împotriva intereselor noastre”, a susţinut el, adăugând că o Coaliţie Internaţională ar trebui să impună excluderea treptată a dolarului american din rezervele sale valutare străine.

Oficialul rus a declarat că Washingtonul şi aliaţii săi desfăşoară un “război hibrid” împotriva Moscovei, care include scăderea preţurilor pe pieţele energetice, cât şi “războaie valutare”, în forma expansiunii necontrolate a dolarului american.

Bastrikin a mai menţionat că mai multe instituţii şi grupuri internaţionale – precum Organizaţia de Cooperare din Shanghai, Comunitatea Economică Eurasiatică, BRICS şi Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă – au creat deja elementele de bază pentru modelarea unei alianţe globale viitoare.

Rusia este la cuţite cu Occidentul, în special cu SUA, datorită mai multor chestiuni, inclusiv criza din Ucraina, unde statele vestice acuză Moscova de alimentarea conflictului separatist.

SUA şi UE au impus mai multe sancţiuni punitive împotriva Rusiei, pentru rolul său în conflictul ucrainean. Ca răspuns, Rusia a impus propriul embargou împotriva acelor măsuri.

De asemenea, Rusia percepe expansiunea militară a NATO în estul Europei ca o ameninţare la adresa graniţelor sale.

Miercurea trecută, NATO – care este alcătuită în cea mai mare parte din ţări vest-europene – a aprobat un plan pentru a-şi întări prezenţa militară pe aşa zisul flanc estic al său, adică în statele est-europene situate în apropierea graniţelor ruseşti.

În plus, Rusia se află la cuţite cu Occidentul şi în privinţa viitorului Siriei, unde ambele tabere desfăşoară campanii separate de atacuri aeriene împotriva teroriştilor ce operează în ţara arabă. Totuşi, SUA şi aliaţii săi au acuzat Rusia că loviturile sale aeriene vizează mai puţin grupul terorist Statul Islamic şi mai mult grupuri rebele moderate ce se opun guvernului din Damasc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe