Oficial Facebook susţine că gigantul ar trebui spart: "Astea nu sunt companii, sunt ţări"

(Lionel Bonaventure/AFP/Getty Images)
A.P.
16.03.2021

Un oficial senior de la Facebook a declarat unui jurnalist sub acoperire că gigantul social media a devenit prea puternic şi ar trebui să fie spart în bucăţi, potrivit unui videoclip publicat de Project Veritas pe 15 martie.

Clipul video filmat sub acoperire îl înfăţişează pe Benny Thomas, liderul planificării globale a Facebook, opinând despre faptul că CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, are prea multă putere. Mai interesant este că Thomas exprimă temeri cu privire la startup-urile de biotehnologie ale lui Zuckerberg şi avertizează cu privire la apariţia inteligenţei artificiale.

„Aş despărţi Facebook, ceea ce înseamnă că aş câştiga mai puţini bani probabil, dar nu-mi pasă. De exemplu, asta trebuie făcut. Instagram, Facebook Messenger, Oculus, Whatsapp, toate trebuie să fie companii separate. Este prea multă putere când sunt toţi laolaltă”, a spus Thomas, în videoclip.

„Majoritatea oamenilor nu înţeleg aceste lucruri şi nu se gândesc la ele, motiv pentru care o mulţime de [înjurături, n.t.] scad, deoarece mulţi oameni nu acordă atenţie.”

The Epoch Times a trimis o cerere de comentariu către Facebook.

Gigantul social media se confruntă cu două procese antitrust majore în Statele Unite, unul depus de Federal Trade Commission şi altul de un grup de procurori generali.

„Niciun rege din istoria lumii nu a fost conducătorul a două miliarde de oameni, dar Mark Zuckerberg este şi are 36 de ani. E prea mult pentru un tânăr de 36 de ani. Nu ar trebui să ai putere peste două miliarde de oameni. Cred doar că nu este corect”, a spus Thomas.

„El [Zuckerberg] deţine o participaţie de control în companie. Aşa că nu se poate face cum se obişnuieşte în corporaţii - consiliul de administraţie îl poate concedia, nu? Consiliul nu îi poate face asta lui Zuck. Consiliul nu le poate face asta lui Larry Page şi Serghei Brin [ de la Google, n.r.], deoarece deţin prea mult din companie. Sunt prea puternici. Deci, acestea nu mai sunt companii. Acestea sunt ţări”, a spus Thomas.

Thomas a lucrat la Facebook în New York din septembrie 2019, potrivit profilului său Linkedin.

Thomas a mai menţionat că un proiect la care a lucrat la Facebook a înregistrat peste 4,5 milioane de alegători.

„Unul dintre lucrurile la care am lucrat, care m-a bucurat, a fost un program de impulsionare a alegătorilor, pentru a se înregistra. Acesta este genul de lucruri - aceasta este partea bună a Facebook. Acesta este genul de lucruri pe care le puteţi face doar cu o companie care are o amploare şi o acoperire extrem de mare pe Facebook. Ne-am propus să înregistrăm patru milioane de oameni noi şi am trecut peste ţintă, am făcut 4,5”, a spus Thomas.

Presa nu a raportat până acum activităţile de înregistrare a votanţilor americani la alegerile ţinute în 3 noiembrie, care s-au desfăşurat direct sub organizarea companiei Facebook.

Presa - cel puţin o parte a ei, a transmis anterior că Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au donat 400 de milioane de dolari Centrului pentru Viaţă Tehnologică şi Civică - o organizaţiei nonprofit care sprijină înregistrarea electoratului. ONG-ul respectiv a intrat în atenţia presei şi a avocaţilor pentru programul său, care a favorizat electoratul de stânga - un lucru nepermis sub codul electoral american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor