Oaspeţi neaşteptaţi la ministrul Mediului. Greenpeace transmite un mesaj

Activiştii de mediu cer un inventar naţional pentru identificarea pădurilor virgine şi cvasivirgine din România şi un moratoriu pe orice fel de intervenţii în aceste păduri.
Greenpeace în vizită la Ministrul Mediului.
Greenpeace în vizită la Ministrul Mediului. (Greenpeace România)

O echipă Greenpeace România a făcut marţi o vizită surpriză la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi a transmis ministrului Cristiana Paşca Palmer mesajul a peste 20.000 de oameni din întreaga lume "cu privire la nevoia de a acţiona ferm şi de urgenţă pentru salvarea ultimelor păduri virgine ale Europei."

De asemenea, Greenpeace a solicitat ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să iniţieze şi să coordoneze un inventar naţional pentru identificarea tuturor pădurilor virgine şi cvasivirgine din România, să includă imediat în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO şi să impună un moratoriu pe orice fel de intervenţii în aceste păduri.

Potrivit comunicatului remis Epoch Times, Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei de păduri şi biodiversitate, i-a înmânat ministrului Mediului şi o fotografie realizată într-una dintre pădurile cartate de Greenpeace în luna august în cadrul Taberei Greenpeace din munţii Făgăraş.

Greenpeace în vizită la ministrul Mediului.
Greenpeace în vizită la ministrul Mediului. (Greenpeace Romania)

”Din păcate soarta pădurilor virgine din România a fost una tristă pentru că până de curând nu le-a recunoscut nimeni valoarea. Ele au fost ignorate şi distruse la adăpostul unei legi indiferente. Acum avem instrumentul legal pentru a le proteja şi este momentul ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să-şi asume responsabilitatea de a le salva”, a declarat Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei de păduri şi biodiversitate Greenpeace România.

Reamintim că la finalul taberei din munţii Făgăraş, din luna august 2016, Greenpeace a cartat 854 de hectare de păduri virgine pentru a fi incluse în Catalogul Naţional şi 985 de hectare de păduri virgine distruse. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Petiţia Greenpeace este disponibilă aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură