Oameni ai străzii incendiaţi la Galaţi, în timp ce dormeau

O persoană necunoscută a aruncat benzină pe doi oameni ai străzii, după care le-a dat foc. Cele două victime au ajuns la spital în stare gravă.
(photos.com)

Doi oameni ai străzii din Galaţi au ajuns vineri la spital în stare gravă după ce au fost stropiţi cu benzină şi incendiaţi, relatează stirileprotv.ro.

Potrivit martorilor, vineri dimineaţa, când încă nu se luminase de ziuă, o persoană necunoscută i-a stropit cu benzină pe cei doi oameni sărmani, în timp ce aceştia dormeau, după care le-a dat foc. Flăcările şi ţipetele de durere ale celor doi oameni care ardeau de vii i-au trezit pe locatari care au sunat la 112. Focul a fost stins cu stingătoarele auto iar victimele au fost preluate de echipajul medical al unei ambulanţe şi duse la spital.

„Cineva a trecut şi le-a dat foc, pur şi simplu. Un bărbat de 49 de ani a suferit arsuri grave pe circa şaptezeci, şaptezeci şi cinci la sută din suprafaţă - practic, de la brâu în jos, era ars complet şi toracele posterior - aflat în stare gravă. Al doilea pacient, de cincizeci şi nouă de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare, în special la nivelul gambelor şi la nivelul mâinii drepte - probabil a încercat să stingă focul”, a declarat Dr. Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanţa Galaţi, pentru Pro TV.

Potrivit Mediafax, cei doi oameni ai străzii aveau un adăpost improvizat unde dormeau în fiecare noapte, situaţia fiind cunoscută de locatarii din zonă.

În urma teribilului "incident", procurorii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor calificat.

„Este dosarul înregistrat la noi la Parchet. Procurorul şi poliţiştii sunt pe teren în acest moment. Este urmărirea penală începuta în rem, pentru o tentativă de omor calificat. Se strâng probe. Se vor viziona acele casete de pe camerele de luat vederi. Deocamdată nu avem persoana identificată. Sunt două victime internate în spital”, a declarat Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

 /></p> <p><img src=