Bodu: Mi se pare ipocrit să arunci anatema asupra tuturor privilegiilor demnitarilor. Asta e meteahnă comunistă

Scandalul momentului - preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu surprins de presă că a sărit peste coada la permise - i-a atras atenţia şi fostului şef ANAF Sebastian Bodu.
Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Într-o postare publicată sâmbătă pe contul său de Facebook, fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, şi-a dat cu părere despre scandalul momentului care îl implică pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost surprins de presă eludând coada de la permise.

"Hai să îmi dau şi eu cu părerea despre incidentul cu Tăriceanu. Nu stiu dacă am sau nu dreptate, dar aşa am văzut eu prin mai multe ţări prin care am fost. Pe de-o parte, în toate statele lumii, demnitarii se bucură de anumite privilegii. Unii mai multe, alţii mai puţine, după funcţie: avion personal, maşină cu şofer, aghiotant, locuinţă de servici, coloană auto cu girofar, paşaport diplomatic, imunitate de jurisdicţie ş.a. Pe de altă parte, toate privilegiile de care se bucură sunt prevăzute în lege, astfel că a obţine un act administrativ, pentru care alţii stau la coadă, nu este un privilegiu reglementat, în România, de lege.

Totuşi, mi se pare ipocrit să arunci anatema asupra tuturor privilegiilor demnitarilor, aducând implicit vorba lui Ion Iliescu: "sărac şi cinstit".

Asta este meteahnă comunistă (Iliescu fiind, desigur, cel mai marcant exponent postdecembrist al comunismului), moştenită - direct sau indirect - de pe vremea în care, în drept, toţi eram egali, dar în fapt unii erau mai egali decât ceilalţi: vilă de la stat în Primăverii, cantină şi magazine cu circuit închis, prioritate la televizoare color etc., iar privilegiile erau marcate inclusiv prin numere speciale la maşini (trei cifre) sau culoarea neagră a Daciei, ca nu cumva să fie opriţi în trafic de vreun agent de circulaţie", a declarat Sebastian Bodu.

Revenind în zilele noastre, fostul şef ANAF se întreabă dacă cei care, politicieni fiind îşi dau repede ochii peste cap de indignare faţă de privilegiul de a nu sta la cozi, folosesc, în vreun aeroport, ghişeul dedicat posesorilor de paşaport diplomatic (în unele aeroporturi internaţionale din lume există astfel de ghişee) sau stau la coadă cu poporul la unul din celelalte ghişee.

"Vedeţi? De aia suntem noi la coada Europei, pentru că suntem ţara extremelor", a concluzionat Sebastian Bodu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne