O turistă a fost atacată de gheparzi sud-africani

În week-end, o turistă scoţiană a fost rănită de un ghepard într-un parc de joacă din Africa de Sud, ghepard despre care se presupunea că ar fi fost domesticit, suferind tăieturi şi alte leziuni,
Ghepard în Rezervaţia Edeni, Africa de Sud. (Cameron Spencer / Getty Images)
Alex Johnston
08.05.2012

În week-end, o turistă scoţiană a fost rănită de un ghepard într-un parc de joacă din Africa de Sud - ghepard despre care se presupunea că ar fi fost domesticit - suferind tăieturi şi alte leziuni, potrivit rapoartelor mass-media.

Violet D'Mello, în vârstă de 60 de ani din Aberdeen, s-a prefăcut că este moartă după ce a fost atacată de doi gheparzi, la Kamma Kragga Game Reserve, lângă Port Elizabeth, a raportat Daily Mail.

Gheparzii, pe nume Mark şi Monty, au fost crescuţi de oameni de când erau tineri, şi se spunea că ar fi îmblânziţi. Unul dintre animale a atacat o fetiţă de 8 ani care se afla într-o incintă de unde se puteau mângâia animalele. După aceea, fratele ei de 7 ani a început să fugă, iar D'Mello a încercat să-l oprească şi a fost atacată din spate.

"Nu mi-am imaginat că mă va ataca, pentru că eram un adult. Dar următorul lucru pe care mi-l amintesc este că mă aflam jos şi ghepardul era deasupra mea", a fost citată Violet D'Mello. "A început să mă zgârie, apoi l-am putut simţi pe celălalt venind, iar unul dintre ei avea gâtul meu în gura lui."

Ea s-a prefăcut că e moartă şi "cineva a venit şi i-a alungat de pe mine, iar soţul meu m-a luat de jos", a spus D'Mello, potrivit Daily Mail.

"Nu erau răi. Ai putea spune că ei [gheparzii] erau doar încântaţi, dar a devenit ceva grav foarte repede", a relatat ea pentru Port Elizabeth Herald.

Soţul ei a fotografiat incidentul, spunând că nu şi-a dat seama la început ca o atacau.

Managerul parcului, Mike Cantor, a declarat pentru Herald că a fost neclar ce anume a provocat atacul.

"Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Este, evident, o întâmplare nefericită şi încercăm să aflăm ce i-a speriat sau enervat pe gheparzi", a relatat Cantor pentru publicaţie.

"Avem aceste animale de patru ani", a adăugat el. "Zeci de oameni au venit aici şi le-au văzut şi le-au îndrăgit, aşa că ne doare să auzim aşa ceva."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor