O pizza un pic mai specială

Să ieşim un pic din domeniul tradiţionalului şi să încercăm o reţeta un pic mai neobişnuită. Ce ziceţi de pizza cu ciocolată italiană cu aromă de alune, cunoscută sub numele de Nutella? Adăugăm la ea şi felii de banane şi căpşuni şi ne trezim în faţa unui desert delicios, simplu de preparat şi puţin întâlnit.
Pizza cu nutella (www.oddee.com)
Epoch Times România
14.09.2013

Să ieşim un pic din domeniul tradiţionalului şi să încercăm o reţeta un pic mai neobişnuită. Ce ziceţi de pizza cu ciocolată cu alune, cunoscută sub numele de Nutella? Adăugăm la ea şi felii de banane şi căpşuni şi ne trezim în faţa unui desert delicios, simplu de preparat şi puţin întâlnit.

Cât despre faptul că toate aceste ingrediente au gust minunat împreună, răspunsul depinde evident de cel care o mănâncă. Cu siguranţă poate funcţiona drept un desert de curiozitate. Diferită de pizza tradiţionale, având la bază un blat crocant şi fructe proaspete, între care s-a strecurat o porţie semnificativă de Nutella, pizza cu Nutella poate deveni un desert preferat pentru amatorii de dulciuri.

Totuşi, aviz amatorilor. Cantitatea nu tocmai mică de Nutella nu este recomandată cardiacilor.

Amintim că francezii au decis ca ciocolata merită să aibă o zi specială în calendar şi au ales data de 11 iulie. Ingredientul principal al ciocolatei (cacaoa) era utilizat de 2.000 de ani în America de Sud. Europenii au aflat de cacao abia după ce Cristofor Columb a descoperit America şi a adus de acolo câteva boabe. Iniţial, nu au fost prea încântaţi pentru că nu ştiau cum se prepară cacao sau ciocolata, iar arborii de cacao nu s-au adaptat la climatul destul de rece din cea mai mare parte a Europei. Abia în vremea conchistadorului Hernando Cortez, cacao a început să fie apreciată de europeni.

Adepţii ciocolatei susţin că aceasta le îmbunătăţeşte starea de spirit, iar potrivit unor cercetări, a rezultat că oamenii care consumă ciocolată au mai puţin ţesut adipos decât cei care nu mănâncă. În cantităţi moderate accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune şi diabet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor