O nouă avarie la CET Grozăveşti. Vor tremura în case bucureştenii din sectoarele 1, 5 şi 6

calorifer cu dispozitiv de înregistrare a consumului
calorifer cu dispozitiv de înregistrare a consumului (Epoch Times România)

Locuitorii sectoarelor 1, 5 şi 6 au parte marţi de căldură mai puţină în calorifere şi de apă la temperaturi mai scăzute la robinet, din cauza unei avarii suferite la CET Grozăveşti. Avaria a fost înregistrată în jurul orei 11:00 şi va fi soluţionată până la orele 21:00 în această seară, informează Elcen.

"Din cauza unei conducte fisurate, ELCEN a oprit furnizarea energiei termice de la această centrală către RADET, pentru izolarea zonei cu probleme şi remedierea acesteia. (...). Prin manevrele efectuate de către echipele RADET, s-a reuşit extinderea zonelor de influenţă ale CET Grozăveşti din sectoarele 5 şi 6‚ prin alimentarea cu energie termică din CTE-urile adiacente. Agentul termic se va livra la parametri mai scăzuţi consumatorilor din sectorul 1, racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, până la remedierea avariei.", informează ELCEN într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"RADET va acţiona pentru revenirea la schema de funcţionare în regim de iarnă (va transporta şi distribui agentul termic livrat de ELCEN prin CET Grozăveşti la temperatură normală, de peste 80 de grade Celsius), operaţiune care se va finaliza în jurul orei 21:00.Cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru situaţia neplăcută şi îi asigurăm că echipa ELCEN-RADET depune toate eforturile pentru remedierea defecţiunii în regim de urgenţă.", mai informează Elcen.

La CET Grozăveşti a fost înregistrată o avarie şi pe 20 decembrie a.c. În urma avariei, a fost afectată furnizarea agentului termic către locuitorii sectoarelor 1, 2, 5 şi 6.

Reamintim că, în septembrie, anterior votării fuziunii RADET cu ELCEN, reprezentanţii opoziţiei în Consiliul General al Municipiului Bucureşti avertizau că în această iarnă ne putem aştepta la numeroase avarii pe motiv că, din cauza subfinanţării cronice RADET nu a putut face toate reparaţiile necesare în reţea.

Reţeaua de transport a RADET a fost realizată între 1960 şi 1985 şi are o lungime de 935 km. Până în prezent a fost reabilitat doar 16% din ea. Reţeaua de distribuţie a RADET însumează 2.972 km, din care doar 376 km au fost reabilitaţi. În consecinţă, numărul mediu anual de avarii depăşeşte 4.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne