Numărul victimelor epidemiei de ebola a depăşit 5.000

Experţii în sănătate au susţinut că rata apariţiei de noi cazuri este  mai semnificativă decât numărul total de morţi, deoarece ea reflectă cât  de repede se răspândeşte virusul Ebola.
Experţii în sănătate au susţinut că rata apariţiei de noi cazuri este mai semnificativă decât numărul total de morţi, deoarece ea reflectă cât de repede se răspândeşte virusul Ebola. (Captură Foto)

Numărul oamenilor ucişi de cea mai gravă epidemie de Ebola înregistrată până acum a crescut la 5.160, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Agenţia a declarat că numărul cazurilor noi nu pare să mai crească în Guineea şi Liberia, dar frecvenţa rămâne ridicată în Sierra Leone, unde resursele necesare pentru controlarea virusului nu par să fie suficiente.

Se crede că până în prezent, ebola a infectat peste 14.000 de oameni, majoritatea lor fiind din Africa de Vest.

Experţii în sănătate au susţinut că rata apariţiei de noi cazuri este mai semnificativă decât numărul total al morţilor, deoarece ea reflectă cât de repede se răspândeşte virusul.

Peste 2.830 de oameni au murit de ebola în Liberia şi peste 1.100 atât în Guineea cât şi în Sierra Leone, a declarat OMS.

Mali a raportat 4 decese provocate de ebola, în timp ce alte 8 cazuri au fost raportate în Nigeria şi unul în SUA.

Numărul total al victimelor a crescut cu 200 de la ultimul raport asupra situaţiei, publicat de OMS în 7 noiembrie.

Miercuri, sute de angajaţi medicali ai unei clinici din Sierra Leone ce tratează ebola au intrat în grevă, spunând că guvernul nu le-a plătit sporul pentru pericol de 100 USD pe săptămână.

În acelaşi timp, armata americană a declarat că se aşteaptă să trimită un total de 3.000 de soldaţi americani în Liberia pentru a combate epidemia de ebola, deşi iniţial era vorba de 4.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe