"Nu se mai poate face nimic în USR şi cu USR". Cioloş şi europarlamentarii PLUS demisionează - SURSE

Nu se mai poate face nimic în şi cu USR, cred Cioloş şi apropiaţii săi care îşi pregătesc acum demisia din cadrul formaţiunii.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Dacian Cioloş şi toţi europarlamentarii care provin din fostul PLUS vor demisiona în următoarele zile din partidul condus de Cătălin Drulă, au declarat surse din fostul PLUS pentru Epoch Times. Decizia a fost anunţată luni seara, în cadrul unei conferinţe telefonice la care au luat parte circa 160 de persoane, inclusiv Dacian Cioloş, europarlamentari, parlamentari, precum şi alţi membri marcanţi ai partidului.

Demisionarii îşi vor forma, în prima fază, o platformă civică, platformă care, în perioada următoare, se va tranforma în partid. Este de aşteptat ca mulţi dintre foştii membri PLUS să plece în următorele zile şi se aşteaptă ca după congresul la care USR îşi va alege noua conducere - respectiv pe Drulă şi oamenii din ceea ce este cunoscut opiniei publice drept Team Barna - să urmeze un nou val de demisii.

Potrivit surselor Epoch Times, în cadrul call-ului de luni seara, atât Cioloş, cât şi apropiaţii săi au accentuat ideea că noua formaţiune nu va face opoziţie USR-ului şi că nu se doreşte un divorţ "cu poale în cap şi scandal", ci că se vrea ceva complementar USR-ului, un cadru pentru toţi cei care îşi doreau o schimbare în bine în România şi în politica românească şi nu s-au mai regăsit în modul în care funcţionează USR.

Concluzia împărtăşită de Cioloş şi de oamenii de bază din fostul PLUS care vor demisiona a fost că "Nu se mai poate face nimic în USR şi cu USR. Partidul acesta şi-a asumat clar o voinţă de nereformare, nu s-a putut lucra în sensul unei colaborări majoritate - minoritate, fuziunea a fost un eşec."

Demisionarii din USR vor să continue în politică dar nu în cadrul partidului în care nu se mai regăsesc.

Potrivit informaţiilor noastre, bătălia mare va fi pe parlamentari, echipa Drulă/Barna încercând să îi convingă pe parlamentarii foşti PLUS să rămână, cu promisiunea unor locuri în Biroul Naţional şi pe locuri eligibile la viitoarele alegeri parlamentare. Infomaţiile pe tema demisiei parlamentarilor sunt deocamdată contradictorii - sunt voci care susţin că o parte dintre ei vor pleaca, alte voci care spun că vor rămâne pentru că, dacă demisionează din partid şi devin independenţi riscă să fie scoşi din comisiile din care fac parte.

Reamintim că demisiile vin după ce, de-a lungul timpului, USR a fost zguduit de numeroase scandaluri vizând fraudarea alegerilor interne în Diaspora, promovare în partid pe linie de obedienţă şi nu de meritocraţie. Demisia lui Cioloş era aşteptată de multă vreme, după ce acesta a plecat de la şefia USR.