"Noua Comentarii despre Partidul Comunist" prezente si in Republica Moldova (video)

Lansarea cartii Cele Noua Comentarii Despre Partidul Comunist la la liceul teoretic din s.Zubreşti raionul Străşeni
Lansarea cartii Cele Noua Comentarii Despre Partidul Comunist la la liceul teoretic din s.Zubreşti raionul Străşeni (Epoch Times)

Cartea Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist, este o publicatie speciala a ziarului The Epoch Times ce dezvaluie istoria regimului actual al Chinei, aratand persecutia, tortura si asasinarea propriului popor de catre regimul comunist. Accesibile in China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt cautate si citite avid de multi dintre cei aflati in bezna propagandei comuniste.

Miercuri, 23 martie 2011, reprezentantii ziarului Epoch Times Romania au fost invitati pentru a prezenta publicului cartea „Noua Comentarii despre Partidul Comunist” la liceul teoretic din s.Zubresti, raionul Straseni. La eveniment au participat profesori de istorie din intregul raion si elevi ai liceului.

Reprezentantii ziarului au vorbit audientei despre publicarea pentru prima data in 2004 la New York a Celor Noua Comentarii si efectele acestora asupra chinezilor de pretutindeni. Din primele clipe ale discursului, persoanele prezente in sala s-au dovedit a fi captivate de informatia inedita de care dispun prin intermediul celor Noua Comentarii traduse si in limba romana.

„Informatia este una istorica, fiind expusa intr-o prisma deosebita de cea europeana usor inteleasa de cititori, care poate nu sunt istorici“, a declarat doamna Mita Eugenia, profesor in istorie si metodist in educatie. Ea a fost surprinsa de continutul cartii destul de actual atit pentru Republica Moldova cit si pentru toate tarile fostului lagar comunist.

Cunostintele acumulate din Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist i-au deschis o viziune mai larga asupra inumanitatii regimurilor totalitariste si indeosebi a regimurilor comuniste. A fost surpinsa sa afle ca si in prezent, in China oamenii sunt persecutati pe motiv de nationalitate, credinta sau gindire libera.

Directorul Liceului Teoretic din s.Zubresti a fost impresionata si multumita de posibilitatea de a se familiariza cu informatii noi, utile si pe care nu a avea de unde sa le afle, inainte de citirea Comentariilor.

Doamna Costin Tamara reprezentanta directiei generale de invatamint si sport a raionului Straseni a mentionat ca cele Noua Comentarii pe care le-a studiat sunt lansate si prezentate de oameni care tin mult la tara lor si la promovarea valorilor democratice, recomandind atit profesorilor prezenti la eveniment cit si elevilor, sa citeasca aceasta carte deosebita. Cartea ofera o informatie ampla despre actiunile crude pana la malefic ale partidului comunist chinez de la instaurarea la putere prin violenta si pina in prezent.: ”O putere totalitarista este un cataclism pentru propriul popor”, a concluzionat doamna Cosmin.

Cine ar fi putut ghici ca o carte ar putea inspaimanta unul dintre cele mai mari state politienesti?

Succesul cartii a depasit cu mult asteptarile, valoarea ei incepand sa fie demonstrata din anul 2005, atunci cand a fost onorata cu premiul Asociatiei Jurnalistilor Americani Asiatici (AAJA) din SUA. Premiile AAJA recunosc si incurajeza excelenta in randul jurnalistilor din Asia si America pentru relatarea exceptionala a problemelor asiatice americane.

Continuand traditia, ziarul Epoch Times Romania este onorat sa puna la dispozitia celor interesati pagini unde publicul se poate desolidariza de actiunile oricarui Partid Comunist, sau demisiona din Partidul Comunistilor din Republica Moldova

Arthur Waldron, un expert al problemelor din China, si Profesor de relatii internationale in cadrul Departamentului de Istorie de la Universitatea din Pennsylvania, a declarat ca gaseste ziarul ''The Epoch Times' "deosebit de frapant" si considera ca este evident ca "rapoartele sale sunt venite de la o retea de corespondenti din interiorul Chinei, o retea pe care autoritatile nu au putut sa o distruga". El recomanda celor care doresc sa obtina o viziune despre ceea ce se intampla cu adevarat in China sa "acorde multa atentie'' ziarului The Epoch Times.

Reactiile nu au intarziat sa se arate pe plan mondial. In timpul verii anului 2005, doi diplomati, Chen Hao si Yonglin Fengjun, au fugit de la ambasada chineza din Canberra, Australia si au cerut azil polic. Cazurile au primit o deosebita atentie internationala, bucurandu-se de atentia celei mai importante mass-mediei internationale. Conform declaratiilor, actiunile celor doi au fost influentate de Cele Noua Comentarii.

Dl Chen a declarat: "Istoria Partidului Comunist este o istorie sangeroasa, este istoria crimelor pe care le puteti citi in Noua Comentarii". "De cand au fost lansate Cele Noua Comentarii, Partidul Comunist Chinez a luat toate masurile pentru blocarea raspandirii lor."

In octombrie 2006, Jia Jia, Secretarul General al provinciei Shanxi, Expert al Asociatiei de Stiinta si Tehnologie, si-a declarat demisia sa din randurile Partidului Comunist din China in urma citirii Comentariilor. Cartea a devenit imediat un adevarat fenomen, inspaimantand regimul chinez. Cei care sunt prinsi cu au aceasta carte sunt arestati sau sunt imediat deportati.

Din nefericire, domnul Xue Jun Wang un artist din Australia, a simtit asta personal, pe cand se afla intr-o vizita de lucru in China fiind deportat inapoi in Australia, cand a fost "prins" in posesia cartii.

"N-am crezut niciodata ca m-ar putea da afara doar din cauza ca am adus doua exemplare ale cartii", a declarat domnul Wang. El a fost arestat de catre functionarii de securitate chinezi in timpul repetitiilor cu Sydney Dance Company pentru Mulan Graeme Murphy's in orasul Shanghai.

Cele Noua Comentarii au declansat un val imens de demisii din Partidul Comunist Chinez (PCC) si organizatiile sale afiliate. In timp ce distribuirea in mod public a cartii nu este posibila in China, in cartierele chinezesti din intreaga lume este ceva obisnuit sa gasesti standuri cu “Da-ti demisia din Partid” unde chinezii isi pot depune demisiile.

Numarul de persoane din China care s-au retras public din partid se apropie de 91 milioane, de cand site-ul "Demisioneaza din PCC", asa cum este numit de multi chinezi, a fost lansat la inceputul lunii decembrie 2004. Continuand traditia, ziarul Epoch Times Romania este onorat sa puna la dispozitia celor interesati pagini unde publicul se poate desolidariza de actiunile oricarui Partid Comunist, sau demisiona din Partidul Comunistilor din Republica Moldova. Pagina de demisii se poate accesa apasand aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii