Nicuşor Dan: Distincţia operabilă acum este între vechea clasă politică şi între oameni care au dovedit în profesia lor că sunt competenţi

Liberalul Sava, a fost instalat la Primăria Capitalei printr-o înţelegere politică PSD-PNL, iar după şase luni de la preluarea primăriei nu a reuşit să publice contractele încheiate de municipalitate, aşa cum a promis, a atras atenţia Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Distincţia stânga-dreapta nu este operabilă în momentul acesta la nivelul administraţiei publice din Bucureşti, unde PSD şi PNL s-au înţeles împreună să-l instaleze pe Sava primar, a declarat miercuri candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, opinând că distincţia operabilă acum este între vechea clasă politică şi între oameni care nu au mai făcut politică până acum, care au dovedit în profesia lor că sunt competenţi şi vin acum să spună că pot conduce mai bine oraşul.

Întrebat, de B1 TV, pe fundalul retragerii lui Marian Munteanu dacă a avut în aceste zile discuţii cu liberalii, Nicuşor Dan a precizat că zilele acestea nu a avut discuţii cu PNL, iar în cadrul celor una-două discuţii pe care le-a avut în trecut cu liberalii le-a transmis acestora că el va candida din partea USB.

Eu ce am spus la acele una-două discuţii pe care le-am avut cu PNL am spus şi public înainte. Voi candida din partea USB şi, în măsura în care acest partid consideră că vrea să câştige dreapta şi în măsura în care îşi asumă parte din eşecul în a face un fel de politică de până acum ar fi interesant ca ei să susţină necondiţionat candidatura mea. Înţeleg că au luat o decizie, e decizia lor, noi mergem mai departe cu aceleaşi lucruri pe care le-am propus de la început.

Întrebat dacă nu crede că ar fi fost mai bine, pentru a nu se pierde voturile dreptei, să meargă pe mâna PNL, Nicuşor Dan a răspuns că nu crede în delimitarea şi în funcţionalitatea acestei distincţii stânga-dreapta pentru că PNL e la cârma Primăriei Generale de şase luni şi nu s-a schimbat nimic faţă de mandatul lui Oprescu.

Cât despre faptul că primarul a fost numit doar de 6 luni în funcţie şi nu putea reversa în acest răstimp ce a făcut Oprescu, Nicuşor Dan a reamintit că Sava a ajuns la primărie în urma unei înţelegeri a liberalilor cu PSD şi nu şi-a respectat nici măcar promisiunea de a face publice contractele în curs.

"Înainte de Sava, a fost instalat printr-o înţelegere politică PSD-PNL, iniţiată de PNL, un acord pentru Bucureşti şi primul punct era ca Primăria să pună pe site toate contractele în curs. Ele nu au fost puse nici până în ziua de azi. Nu era mare lucru Nu s-au ţinut de cuvânt. Nu cred că distincţia stânga-dreapta e operabilă în momentul acesta la nivelul administraţiei publice din Bucureşti. Cred că distincţia operabilă este între o întreagă clasa politică din care fac parte şi PSD şi PNL şi ALDE şi PMP şi toate partidele vechi şi nişte oameni care nu au mai făcut politică până acum, care au dovedit în profesia lor că sunt competenţi şi vin acum să spună că pot conduce mai bine oraşul.", a opinat Nicuşor Dan.

Întrebat ce crede că i-a venit de hac lui Munteanu, retras ieri din cursa pentru Primărie, Nicuşor Dan a refuzat să comenteze pe acest subiect limitându-se să spună că a fost frapat de faptul că acesta nu cunoştea nici bugetul oraşului.

"Nu mai spun că nu a venit cu o viziune, cu priorităţi pe doi-trei ani. Era un personaj total inconsistent”, a susţinut Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne