Iniţiativa România îi retrage sprijinul lui Cirprian Ciucu

Invitat de Predoiu să-i fie alături pentru a forma un tandem pentru funcţia de primar şi viceprimar al Bucureştiului, Ciprian Ciucu rămâne şi fără susţinerea Iniţiativei România, după ce a pierdut-o pe cea a Monicăi Macovei.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

După ce a rămas fără sprijinul M10, Ciprian Ciucu, candidat la Primăria Capitalei, mai primeşte o lovitură. Iniţiativa România a decis, de asemenea, să-i retragă sprijinul.

"Vom continua să susţinem strângerea de semnături pentru Nicuşor Dan şi candidatura acestuia la Primăria Bucureşti, precum şi a noilor partide din Bucureşti care au anunţat că vor candida pentru CGMB şi consiliile de sector, inclusiv M10.

Credem în continuare în necesitatea unităţii noilor partide şi crearea unei platforme civico-politice care să prezinte un proiect şi liste de candidaţi, alternativă la partidele mari. În ideea alianţei, susţinută de Iniţiativa România, nu intră PSD, PNL şi sateliţii acestora.", transmite Iniţiativa România, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reamintim că Ciucu a intrat ca independent în cursa pentru Primăria Capitalei, sprijinit de M10. Miercuri, formaţiunea Monicăi Macovei i-a retras însă sprijinul, pe motiv că negocia cu liberalii în vederea unei posibile intrări în partidul lor. De altfel, miercuri seara, Cătălin Predoiu, noul candidat al PNL la Primăria Capitalei a anunţat că îl va invita pe Ciprian Ciucu la o discuţie pentru a forma împreună un tandem pentru funcţia de primar şi viceprimar al Bucureştiului.

"Am aflat că M10 mi-a retras sprijinul pentru candidatura la Primăria Bucureştiului. Am avut discuţii cu Cătălin Predoiu înainte de nominalizarea lui Marian Munteanu. Discuţiile au avut loc în contextul nevoii de unitate a dreptei pentru câştigarea Bucureştiului şi a rămas să ţinem legătura.

Precizez că discuţiile s-au derulat cu informarea conducerii M10 în timp real. Cred în continuare că trebuie să ne unim pentru a câştiga Bucureştiul", a fost reacţia lui Ciprian Ciucu.

Reamintim că Ciucu intra în competiţia pentru Primăria Capitalei criticându-l dur pe Nicuşor Dan, care ar fi refuzat să-i cedeze parte din locurile pe listele pentru primăriile de sector şi consiliile locale. La momentul respectiv, Ciucu l-a acuzat pe preşedintele USB că aşteaptă o alianţă cu liberalii.

"Ii urez succes în alianţa cu PNL şi în demersurile viitoare. (...). În ceea ce mă priveşte, îmi voi revigora campania şi mă voi concentra pe unificarea forţelor mici, dar morale.", declarat Ciucu la momentul respectiv.

Iniţiativă România este o mişcare civică ce are ca misiune identificarea şi promovarea unei noi clase politice care să reprezinte competent şi integru interesele alegătorilor şi se bazează exclusiv pe voluntariat. Aflaţi mai multe pe www.iniţiativaromania.ro