Nicuşor Constantinescu a primit permisiunea de a părăsi ţara, după solicitarea făcută la DNA

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat că va ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, întrucât suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde are programări făcute la mai multe institute medicale, având deja viză de la Ambasada americană.
Paşaport Uniunea Europeană România (Epoch Times România)
Flori Mladin
16.01.2014

UPDATE. Nicuşor Constantinescu a primit persmisiunea de a părăsi ţara, după ce a depus cerere la DNA. Intervalul aprobat de DNA este de 15 zile.

***

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat că va ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, întrucât suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde are programări făcute la mai multe institute medicale, având deja viză de la Ambasada americană.

Nicuşor Constantinescu a declarat miercuri seară la un post de televiziune local, că luni a fost chemat pentru a fi audiat la DNA, însă se afla în Germania pentru analize, astfel că avocatul său le-a explicat procurorilor anticorupţie motivul absenţei sale, solicitând o programare când şeful CJ Constanţa revine în ţară.

"Pentru luni, 13 ianuarie, am primit o citaţie, dar eu eram plecat în Germania pentru nişte analize pentru o boală gravă pe care o am, din păcate, şi pe care încerc să o tratez. Am dat mandat scris avocatului meu să se ducă la DNA Constanţa şi să ia act de învinuiri şi să programeze o întâlnire", a menţionat Nicuşor Constantinescu.

Totodată, el a menţionat că marţi a primit viza de la Ambasada SUA pentru a merge la tratament acolo.

"Avocatul le-a spus că trebuie să merg în SUA pentru a mă trata pentru că în Europa nu există astfel de soluţii şi am luat legătura cu mai multe institute din SUA. Mi-am făcut nişte programări, am fost la Ambasada SUA ieri, am cerut şi am obţinut viza", a susţinut Nicuşor Constantinescu.
El a explicat că va ataca în instanţă ordinul emis de procurori privind interdicţia de a părăsi ţara.

"Mâine (n.r. - joi) atac în instanţă acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele o să câştig, depinde însă când o să fie dat termenul", a explicat Constantinescu.

Conform unor afirmaţii ale unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Constanţa, Constantinescu urma sa plece la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a-şi trata problemele de sănătate.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost ridicat de procurorii anticorupţie miercuri în jurul orei 13:30 din faţa sediului CJ şi dus la audieri la DNA.

Când a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu s-a opus şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, reclamând că acesta este un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Constantinescu a fost audiat la DNA cam o oră şi jumătate.

Nicuşor Constantinescu, a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

Procurorii DNA, Serviciul teritorial Constanţa, au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, se precizează într-un comunicat remis de DNA.

Din Rezoluţia procurorilor DNA reiese că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Constantinescu a fost adus miercuri la sediul DNA cu mandat de aducere, pentru a fi supus audierilor, după ce acesta fusese citat de mai multe ori la sediul DNA, însă a refuzat să se prezinte. Şeful CJ Constanţa a fost ridicat din faţa sediului Consiliului Judeţean, el încercând să li se opună anchetatorilor, scrie Gândul. După audieri, acesta a declarat că procurorii DNA au sărit pe el şi au scos cătuşele deşi nu a primit vreo citaţie să se prezinte la DNA.

Nicuşor Constantinescu este la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. El este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor