Nicolae Negru: Rezultatul alegerilor denotă că nu se percep schimbări mari după venirea actualei guvernări

Alegeri libere şi corecte?
Alegeri libere şi corecte? (crjm.org)

Majoritatea concluziilor şi a rezultatelor alegerilor generale din municipiul Chişinău din 20 octombrie, erau previzibile, alegerile desfăşurându-se în conformitate cu ceea ce arătau sondajele, a menţionat analistul politic şi editorialistul Nicolae Negru. Mai mult decât atât, acesta a punctat că deşi nimeni nu a dorit iniţial să creadă aceste sondaje, totuşi acum ele s-au dovedit a fi reale.

Specificând că a rămas surprins de faptul că în unele părţi ale Republicii Moldova cetăţenii au preferinţe ciudate în ceea ce priveşte persoanele votate, Negru a adăugat că l-a surprins victoria foarte uşoară a Partidului „Şor” în Orhei.

„Ar trebui de studiat acest fenomen, eu nu cred că toţi orheienii au primit, să zicem, pachete cu hrişcă sau alte cadouri electorale. Prin urmare, ceva totuşi se întâmplă la Orhei.

Ce se întâmplă la Bălţi, de exemplu, că un fost primar care a lipsit multă vreme, care a fugit, practic, din Republica Moldova revine şi este ales din primul tur. Iarăşi e un fenomen de analizat, de studiat, de văzut ce se întâmplă cu cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Negru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Cât despre faptul că alegătorii ies la vot în număr tot mai mic, editorialistul a menţionat că acest lucru se întâmplă deoarece mulţi cetăţeni au plecat şi, în plus, „trebuie să recunoaştem că actuala guvernare nu a generat entuziasm sau optimism suplimentar”.

Cetăţenii Republicii Moldova, marea majoritate nu percep mari schimbări după venirea actualei guvernări, lumea este în aşteptare şi probabil lucrul acesta s-a răsfrânt asupra alegerilor, a mai specificat editorialistul, adăugând pe de altă parte, că trebuie recunoscut faptul că o parte dintre cetăţeni le-a acordat actualilor guvernanţi credit de încredere, dar iarăşi „e vorba de tradiţionalele, să zicem aşa, preferinţe ale alegătorilor din Republica Moldova”.

„Unii preferă roşii, alţii preferă albaştrii, alţii preferă verzii ş.a.m.d. Nu s-au prea schimbat multe lucruri în aceste preferinţe. Cum a preferat nordul să voteze, de pildă, pentru partidele pro-ruse, aşa a şi rămas nordul şi sudul”, a explicat analistul politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe