Nici pentru tot aurul din lume? Familie refuză să-şi vândă casa pentru milioane de dolari; o suburbie se construieşte în jur

În vestul oraşului Sydney, Australia, un proprietar a refuzat să vândă terenul mare al familiei sale, în pofida noilor proiecte suburbane, forţând dezvoltatorii să construiască locuinţe în jurul peluzei lor lungi şi întinse de 5 acri.
Cândva un teren rural larg deschis, cu o privelişte de munte, această parcelă verde este acum asediată de locuinţe noi şi supraaglomerate din toate părţile, construite aproape de gardul acestei proprietăţi.
Dezvoltatorii se precipită, "aruncând" cu bani mulţi, în speranţa de a convinge familia Zammit să vândă. Dar aceştia - cel puţin deocamdată - au rămas inflexibili.
Ofertele pentru teren au ajuns la 50 de milioane de dolari australieni (aproximativ 31,5 milioane de dolari americani), a anunţat recent postul australian 7News, însă familia le-a respins.
Terenul este înconjurat de mai multe blocuri de locuinţe suburbane noi în ansamblul The Ponds, în apropiere de Quakers Hill, la periferia vestică a oraşului Sydney.
Au apărut fotografii aeriene care arată imagini în timp ce construcţiile au apărut în jurul proprietăţii. Fâşia rurală contrastează puternic cu noile proiecte rezidenţiale urbane.


Timp de peste un deceniu, casa familiei Zammit inspirată de castelul Windsor, cu aleea de 198 de metri şi garajul pentru trei maşini, a rezistat cu curaj, în timp ce majoritatea vecinilor lor vindeau terenurile.
În 2012, dezvoltatorii au început să ofere sume mari de bani. Iar proprietăţile cumpărate iniţial cu "câţiva bănuţi" i-au transformat pe proprietarii lor în milionari peste noapte, potrivit Daily Mail Australia.
Cu oferte de aproximativ 4,75 milioane de dolari australieni, foştii proprietari au încasat banii, dar familia Zammit a rezistat.
Actualul constructor are de câştigat dacă familia vinde, a declarat Walter Nanni, un agent de cumpărători de la iBuy Property Buyers Agency, pentru publicaţie.
Familia Zammit a fost descrisă ca fiind consevatoare, iar adevăratele lor intenţii pentru proprietatea respectivă sunt încă neclare.
Totuşi, vorbind pentru Daily Mail, mama Diane Zammit, în vârstă de 51 de ani, şi-a amintit că zona "era un teren agricol presărat cu mici case şi căsuţe din cărămidă roşie".
"Fiecare casă era unică şi era atât de mult spaţiu - dar nu mai este aşa. Pur şi simplu nu mai este la fel", a declarat ea pentru publicaţie, exprimându-şi melancolia faţă de vremurile trecute.
Poligonul deschis se mândrea cu o privelişte spre Munţii Albaştri (patrimoniu UNESCO, din statul New South Wales, Australia, situat la cca. 60 km vest de Sydney).




Strategia lor de a rămâne fermi nu a făcut decât să crească valoarea proprietăţii; unii din domeniul imobiliar afirmă că, cu cât aşteaptă mai mult, cu atât vor câştiga mai mulţi bani. Până acum, acest lucru s-a dovedit a fi adevărat.
Cumpărătorii au licitat pentru loturile din apropiere, inclusiv Walter Nanni, agent de achiziţii la iBuy Property Buyers Agency, care a declarat că a renunţat să mai concureze pentru un lot situat peste drum de familia Zammit atunci când licitaţia a depăşit 25 de milioane de dolari australieni.
Familia a văzut acum că această cifră s-a dublat. Totuşi, nu putem decât să presupunem motivele familiei Zammit, care şi-a ţinut intenţiile secrete.
Este posibil să fie vorba de o valoare sentimentală pe care o protejează - la urma urmei fericirea nu poate avea un preţ - sau poate o strategie pentru a câştiga mai mult.
Oricum ar fi, unii vecini care s-au mutat deja în ansamblul rezidenţial afirmă că nu-i deranjează faptul că familia Zammit nu a cedat, ci chiar apreciază faptul că aceştia au rămas fermi.
De fapt, datorită proprietăţii lor drumul de trecere a devenit o fundătură mai liniştită şi mai sigură, cu mult mai puţin trafic, a declarat unul dintre ei pentru Daily Mail.
De asemenea, ei apreciază că gazonul mare dă cartierului un aspect mai spaţios.
Se pare că le fac cu mâna celor de la Zammit atunci când sunt în curte. "Întotdeauna îmi răspund cu mâna, dar nu prea vorbesc cu ei", a spus vecinul. "Sper că vor rămâne".