Negoiţă anchetat de ANI, propus membru în Consiliul Naţional de Integritate

Partidele politice au înaintat propunerile pentru componenţa Consiliului Naţional de Integritate (CNI), organism care poate propune Senatului numirea şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate.
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.11.2014

Partidele politice au înaintat propunerile pentru componenţa Consiliului Naţional de Integritate (CNI), organism care poate propune Senatului numirea şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate.

Printre cei nominalizaţi pentru a face parte din CNI se află cel puţin trei persoane cu probleme de integritate, relatează evz.

Una din cele trei persoane este controversatul primar PSD al sectorului 3, Robert Negoiţă, propus ca membru al CNI de către Asociaţia Municipiilor din România.

Sursa citată reaminteşte că Negoiţă, primarul sectorului 3, a fost anchetat de ANI, fiind acuzat de un posibil conflict de interese descoperit de Centrul de Investigaţii Media. Inspectorilor de Integritate li s-a cerut să verifice modul în care o firmă aparţinând familiei sale, Pro Confort Windows, a ajuns să lucreze într-un proiect de reabilitare termică a unui bloc din Capitală, lucrare finanţată de Primăria Sector 3.

Negoiţă a avut de-a lungul timpului probleme şi cu fiscul. Problemele primarului cu fiscul au început la sfârşitul anului 2009, când ANAF a pus sechestrul asigurător pe conturile bancare şi proprietăţile apărute în declaraţia de avere a lui Negoiţă, la vremea respectivă deputat PSD, pentru a recupera măcar o parte dintr-un prejudiciul de 28 de milioane de euro. Potrivit presei, cea mai mare parte din datoriile lui Negoiţă provin din vânzarea în perioada 2006-2008 a 753 de case noi, pentru care nu s-a plătit TVA.

Un alt nominalizat cu probleme este preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi favorizat o firmă din Timişoara căreia i-a fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de circa 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractului.

Totodată, potrivit hotnews, Silvian Ciupercă este cercetat de DNA pentru intervenţii la şeful Agenţiei Finanţelor Publice Ialomiţa pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Ţăndărei - SC Ultex SA , precum şi la ANAF nivel central pentru menţinerea în funcţie a directorului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP).

Un al treilea nominalizat cu probleme este Constantin Buchet

Fost peremist de frunte, acesta a fost remarcat, conform sursei citate, în postura de membru al CNSAS. Buchet se află pe lista beneficiarilor vilelor ANL din cartierul Henry Coandă iar surse politice susţin că acesta ar fi puternic susţinut de Liviu Dragnea şi de Codrin Ştefănescu.

Redăm lista tuturor celor nominalizaţi, publicată de evz.

Din partea PSD este propus Constantin Buchet, Asociaţia Municipiilor din România l-a propus pe primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene l-a propus pe Vasile Silvian Ciupercă iar ca membru supleant pe Adrian Ţuţuianu.

Totodată, Asociaţia Naţională a Funcţionarilor Publici i-a propus pe Ladaty Laszlo Zsolt şi pe Xenia Cosette Teodorescu, asociaţia Comunelor pe Emil Drăghici iar asociaţia Oraşelor pe Viorel Miron.

Potrivit sursei citate, UDMR a propus-o pe Peter Zsuzsanna, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Helsinki l-a propus pe Ciprian Ciucu, iar din partea Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale a fost propus Tiberiu Tănase, din partea PNL a fost propus Bogdan Găurean şi din partea PDL, Cynthia Curt.

Persoanele nominalizate vor fi audiate de Comisia Juridică din Senat. Preşedintele Consiliului este ales dintre membrii acestuia, prin votul secret a cel puţin jumătate plus unu dintre membri, în termen de 5 zile de la data şedinţei de constituire a Consiliului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor