Neamţu: Ponta, la Soci, a avut „atitudine de pisic speriat în faţa ursului sovietic”

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Preşedintele Noua Republică Mihail Neamţu l-a acuzat luni pe premierul Victor Ponta, care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Rusia, că se comportă ca un „pisic speriat în faţa ursului sovietic”.

Neamţu a amintit de declaraţia făcută de Ponta, la Soci: „Rusia este un foarte mare vecin. Nu putem să considerăm că ne foloseşte la ceva să-l ostilizăm”.

„După care, întrebat de corespondentul TVR la Moscova cum comentează situaţia din Găgăuzia şi Transnistria, bălmăjeşte un răspuns în care îşi reafirmă admiraţia faţă de marele vecin de la Est: „Pentru ca aceste probleme să fie rezolvate, evident că dialogul cu Ucraina şi cu Rusia este esenţial. N-ai cum să le rezolvi doar dintr-o singură parte!” Atitudine de pisic speriat în faţa ursului sovietic. Problema este că vorbim despre vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, a declarat Neamţu.

Liderul Noua Republică nu a fost singurul membru al opoziţiei care l-a criticat pe premier pentru participarea sa la Olimpiadă. Mai mulţi politicieni printre care Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice şi Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, au catalogat drept inoportună vizita premierului mai ales din cauza situaţiei problematice a şcolilor cu predare în limba română în Transnistria, regiune aflată sub influenţa directă a ruşilor.

Neamţu afirma vineri că „în plină remaniere guvernamentală, Victor Ponta pleacă, relaxat, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Nimic şocant, după ce omul şi-a petrecut seara în care Aura Ion murea, în compania tovarăşilor de partid, mâncând fructe de mare. Sau jucând baschet, în timp ce România era sub nămeţi”.

„Interesantă este compania pe care o va avea Ponta la ceremonia de deschidere: Alexandr Lukaşenko, dictatorul din Belarus, preşedintele Chinei comuniste, Xi Jinping, şi, bineînţeles, ţarul rus Vladimir Putin. Şi mai interesantă este însă lista liderilor politici care boicotează aceste jocuri: preşedintele SUA, Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron. Încă o ocazie, deci, pentru ca Ponta să ne arate ce aliaţi externi ar prefera şi, mai ales, cam care ar fi modelul pe care ar dori să-l importe în România”, a precizat Neamţu.

Din cauza încălcărilor drepturilor civile comise de regimul Putin, o serie de personalităţi marcante au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, din Rusia, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţeni, ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius, preşedintele francez Francois Hollande, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, precum şi cel al Statelor Unite, Barack Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne