Neamţu, despre planul lui Ponta de subjugare a TVR-ului

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Preşedintele Noua Republică Mihai Neamţu a avertizat marţi opinia publică că premierul Victor Ponta vrea să restructureze pe criterii politice TVR-ul, sub pretextul salvării televiziuni de la insolvenţă, astfel încât să preia controlul asupra televiziunii.

Luni, premierul Victor Ponta anunţa că liderii coaliţiei de guvernare au decis să demareze procedurile de numire a unui nou Consiliu de Administraţie al TVR, adăugând că, personal, este de părere că directorul general interimar al Televiziunii Române, Stelian Tănase ar trebui să rămână la conducerea TVR. Ponta anunţa că dacă aceasta va fi decizia luată urmează să se întâlnească marţi cu Tănase „şi probabil împreună cu domnia sa, eu voi anunţa partea ce ţine de Guvern iar domnia sa ceea ce intenţionează, dacă va rămâne preşedinte-director general, ca strategie pentru următoarea perioadă”.

„Ponta se pregăteşte de încă un val de epurări politice în TVR, sub pretextul salvării televiziunii publice de la insolvenţă. Televiziunea este uşor, uşor, populată cu mercenarii lui Vîntu - gen Cornel Nistorescu - în timp ce puţinii profesionişti de acolo vor fi lăsaţi fără emisiuni, într-o primă etapă, şi apoi concediaţi. "Parşivel" se foloseşte de omul lui Crin Antonescu, Stelian Tănase, pentru a epura televiziunea”, este de părere Mihai Neamţu.

Premierul Ponta a explicat că partea ce ţine de Guvern despre care vorbea reprezintă un „un set de măsuri care să permită relansarea şi restructurarea TVR”.

Preşedintele NR este de părere că după ce se va folosi de Tănase lichidând opoziţia din TVR, va preda instituţia colegului său Dan Voiculescu.

„Când se va termina, Stelian Tănase va fi dat la o parte, TVR se va unifica cu radioul public, iar în vârful piramidei va fi pus directorul general al SRR, Ovidiu Niculescu, fost turnător la securitate şi angajat al lui Dan Voiculescu. Pe scurt, Ponta lichidează opoziţia din TVR şi apoi îi predă instituţia lui Dan Voiculescu”, a subliniat Neamţu.

Stelian Tănase a susţine că situaţia de la TVR este dezastroasă, televiziunea fiind în pericol să intre în incapacitate de plată chiar în acest an. Datoria TVR se ridică la circa 150 de milioane de euro.

"Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii. Săptămâna viitoare, cred că marţi, se va alege un Consiliu de Administraţie care va încheia un provizorat care a provocat destule nelinişti. Sper să putem trece la această reformă profundă, astfel încât ca până în 2016 să trecem la un format BBC. Ce este esenţial este o lege nouă a televiziunii, sper să găsim înţelegere şi să o trecem foarte repede. Vrem să unim televiziunea cu radioul public", a declarat Stelian Tănase, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

"S-a discutat şi posibilitatea intrării în insolvenţă. Avem în minte însă şi alte propuneri", a precizat Stelian Tănase, adăugând că taxa TV din România este cea mai mică din Europa şi ar trebui majorată, însă este puţin posibil ca acest lucru să se întâmple pe parcursul anului 2014.

Premierul a anunţat după discuţia cu Tănase că se preconizează o posibilă unire între radioul public şi TVR, însă aceasta nu este momentan fezabilă în acest moment pentru că TVR nu face profit şi ar trage în jos şi radioul. Va fi „o societeta unita de Tv si de radio şi atunci Parlametul va decide cum va fi finanaţă această societate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne