EBA nu va candida deloc la europarlamentare, deşi a strâns semnăturile

Elena Băsescu la Congresul PPE la Bucuresti (poza de arhivă)
Elena Băsescu la Congresul PPE la Bucuresti (poza de arhivă) (Epoch Times România)

Europarlamentarul Elena Băsescu, fiica preşedintelui, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PMP, că nu va candida la alegerile europarlamentare nici pe listele PMP, nici ca independentă, deşi strânsese peste 130.000 de semnături din cele 100.000 de mii necesare pentru a candida. Totodată, EBA a declarat că se va alătura Partidului Mişcarea Populară.

„La fel ca în 2009 am strâns cu foarte mare uşurinţă numărul necesar de semnături pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare.

Doresc să mulţumesc prietenilor de la PMP pentru că mi-au oferit locul 2 pe lista lor, însă mi se pare o favoare mult prea mare pentru un partid abia înfiinţat, pentru un partid care nu a trecut încă testul electoral. Mi s-ar părea un troc imoral pe care l-aş face în schimbul susţinerii pe care tatăl meu a acordat-o înfiinţării acestui partid”, a declarat Elena Băsescu.

Fiica preşedintelui a subliniat că „poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora, aşa cum aţi observat şi dumneavoastră, presa, trocurile imorale sunt rezervate marilor justiţiari”.

„Nu voi candida ca independent deoarece nu doresc să iau unul, două sau trei procente de la Mişcarea Populară. Îmi doresc ca acest proiect (Partidul Mişcarea Populară) să formeze în 2016 Guvernul”, a adăugat EBA.

Elena Băsescu i-a transmis un mesaj şi lui Mircea Diaconu: „Asa cum ştiţi cu totii, dl Mircea Diaconu stă caţărat pe Antene în faţa Teatrului Notara încercând să strângă semnăturile. Dacă doreşte să interpreteze rolul EBA în campania pentru europarlamentare 2009 o să îi ofer semnăturile mele. I le trimitem”.

„În final îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile Partidului Mişcarea Populară, şi nu altor partide, mai ales PDL, care pe poziţii eligibile are oameni care au depăşit vârsta pensionării şi care reprezintă trecutul. Noi, PMP, reprezentăm viitorul. Şi în niciun caz să nu îşi dea votul PSD sau PNL care au pe liste numai neveste disperate precum şi gaşca lor de prietene”, a concluzionat Elena Băsescu.

Adrian Papahagi a reacţionat la anunţul lui EBA: „Elena Băsescu s-a alăturat Mişcării Populare, dar nu va candida la alegerile europene. Este o lecţie morală pentru mulţi. Este o lecţie morală şi politică administrată tuturor criticilor preşedintelui şi ai PMP”.

Şi Teodor Baconschi a făcut o remarcă pe contul său de Facebook: „Duşmanii PMP şi-au înghiţit brusc discursul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne