Andreea Paul, despre majorarea pensiilor: Ponta a atins o nouă culme a minciunii

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat luni, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta „a atins o nouă culme a minciunii, aceea de a se împăuna cu propriile ilegalităţi legate de pensii”, făcând referire la majorarea pensiilor anunţată ieri de premier.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Rovana Plumb au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pensiile a 234.000 de persoane vor fi majorate în medie cu 63 de lei per pensie. De această majorare vor beneficia persoanele ieşite la pensie după data de 1 ianuarie 2011.

„Pensiile tăiate neconstituţional anul trecut de Guvernul Ponta sunt anunţate ca şi creşteri cu 63 de lei pentru 234.000 de pensionari. Premierul se felicită, pratic, pentru că în anul 2013 a dat OUG nr. 1/2013 pe care Curtea Constituţională a desfiinţat-o pentru că, prin ea, Guvernul băga în mod ilegal mâna în buzunarul pensionarilor. Ponta a atins o nouă culme a minciunii, aceea de a se împauna cu propriile ilegalităţi. După ce judecătorii CCR au arătat că Premierul fură din pensiile romanilor, Ponta încearcă să ne convingă că de fapt nu fura, ci le dădea”, a declarat Andreea Paul.

La 18 decembrie 2013, Guvernul Ponta (PSD-PNL-PC) a avizat, prin ordonanţă de urgenţă, recalcularea celor 230.000 de pensii, în urma deciziei Curţii Constiţutionale din 29 octombrie 2013 care stabileşte că unele dispozitţi din ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstiţutionale.

Curtea Constituţională a arătat că Ordonanţa dată de Guvernul Ponta la începutul lui 2013 încalcă Constituţia, prin faptul că instituie retroactiv o formulă de recalculare a pensiei prin care pensionarii afectaţi pierd sume importante la care aveau dreptul legal. CRR a declarat drept neconstituţionale prevederile privind aplicarea indicelui de corecţie pentru cei care au ieşit la pensie în intervalul ianuarie 2011- ianuarie 2013, precum şi data de la care se aplică indicele de corecţie pentru această categorie de pensionari.

„Practic guvernul USL a dorit să facă economie la buget pe spatele pensionarilor, iar Curtea Constituţională a reparat această nedreptate. Rezultatul acestei decizii (a Curţii Constituţionale - n.r.) este că Guvernul USL este obligat să plătească celor care au ieşit la pensie în perioada 2011-2013 sumele cuvenite ajustate cu indicele de corecţie al punctajului şi pentru intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2013”, a subliniat Andreea Paul.

„Adevărul este că Ponta fură în continuare în fiecare zi din buzunarele pensionarilor în timp ce le plânge pe umăr”, a evidenţiat prim-vicepreşedintelui PDL, adăugând că nu este vorba numai de taxele suplimentare, precum acciza de 7 eurocenţi care va intra în vigoare într-o săptămână.

Andreea Paul a amintit că punctul de pensie trebuia majorat conform Legii 263/2010, lege a PDL, cu minim 5%, însă guvernul Ponta a acordat in 2014 doar o indexare de 3,75% a punctului de pensie.

„Ponta ne-a anunţat senin că anul 2015 va reprezenta o indexare cel puţin egală dacă nu cumva peste cifra 4. Cu alte cuvinte, Premierul a recunoscut că va fura şi anul viitor din pensiile românilor. Furt la care PNL a asistat pasiv, prin ministrul Mariana Câmpeanu, deşi chiar duminică liderul PNL Crin Antonescu încerca să ne convingă că în vreme ce PSD fură tot, liberalii nu au furat nimic câtă vreme au stat la guvernare”, a concluzionat liderul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne