NATO şi Georgia vor efectua exerciţii militare menite să respingă Rusia

240 de soldaţi germani se îmbarcă pentru Turcia, parte a misiunii NATO de desfăşurare a rachetelor Patriot, 20 ianuarie 2013
240 de soldaţi germani se îmbarcă pentru Turcia, parte a misiunii NATO de desfăşurare a rachetelor Patriot, 20 ianuarie 2013 (KAY NIETFELD / AFP / Getty Images)

Forţele armate ale Georgiei şi NATO vor desfăşura o serie de exerciţii militare comune, ca o măsură în plus în acţiunile de respingere a ”agresiunii ruse în creştere”, a declarat ministrul georgian al Apărării, Irakly Alasania, relatează Kiev Post.

”După adoptarea unui pachet de acţiune pentru Georgia la ultimul summit NATO din Ţara Galilor, plănuim să desfăşurăm exerciţii militare comune cu NATO pe teritoriul nostru în mod periodic, iar acesta va deveni încă un factor de respingere împotriva agresiunii ruse în creştere”, a declarat vineri Alasania.

Pachetul de acţiune include, pe lângă exerciţiile comune dintre armata georgiană şi membrii şi partenerii NATO, dezvoltarea unui centru de antrenament şi logistică cu propria infrastructură şi specialişti ai NATO, a declarat acesta.

”Oficialii militari de rang înalt ai NATO vor exercita controlul asupra implementării acestui pachet de acţiune la Staff-ul General al forţelor armate. Implementarea pachetului va fi demarată la începutul anului viitor”, a adăugat ministrul georgian.