Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat ratificarea Acordului de Asociere dintre RM-UE

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat astăzi cu o majoritate de voturi ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează Moldpres. Potrivit europarlamentarului german Michael Gahler, purtător de cuvânt al grupului parlamentar PPE în materie de politici de securitate, "votul de astăzi transmite un mesaj clar din partea Parlamentului European pentru cetăţenii Republicii Moldova, acela de a susţine implementarea valorilor europene în ţara noastră şi de a-i oferi un viitor demn”.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)
Ana Chitoroagă
17.10.2014

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat joi cu o majoritate de voturi ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează Moldpres. Potrivit europarlamentarului german Michael Gahler, purtător de cuvânt al grupului parlamentar PPE în materie de politici de securitate, "votul de astăzi transmite un mesaj clar din partea Parlamentului European pentru cetăţenii Republicii Moldova, acela de a susţine implementarea valorilor europene în ţara noastră şi de a-i oferi un viitor demn”.

„Am să încurajez statele membre ale UE să urmeze exemplul nostru şi să ratifice Acordul cit mai curînd posibil”, a declarat Gahler.

Europarlamentarul a vorbit şi despre creşterea presiunii externe asupra R. Moldova: „După acest vot, UE trebuie să fie pregătită să susţină alegerea europeană şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, şi să o protejeze împotriva oricăror presiuni din partea Rusiei”, a afirmat Gahler.

Anterior, Comisia de Comerţ Internaţional a Parlamentului European a avizat pozitiv Acordul de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană. În luna noiembrie, documentul urmează să fie adoptat de plenul Parlamentului European.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău pe 2 iulie anul curent, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE. Până în prezent, acest lucru a fost făcut de România, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor