Năsui a făcut senzaţie în Parlament: "Împăratul" Tudose, dezbrăcat de "haina de aur" a glorioasei guvernări

Unul dintre cei mai vocali parlamentari USR, Claudiu Năsui, un tânăr cu studii la Paris şi Milano, s-a remarcat printr-un discurs extrem de tranşant în plen la dezbaterea "Ora prim-ministrului".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Invitat în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la situaţia economică a ţării, pe fondul unor îngrijorări tot mai mari în acest sens, premierul Mihai Tudose a prezentat imaginea unei Românii în care curg râuri de lapte şi miere. Una dintre cele mai articulate replici a venit din partea deputatului USR Claudiu Năsui.

"Ce-am ascultat astăzi aici, cu cifrele prezentate de premierul României sunt o imagine fantezistă şi ireală şi este trist că asta este imaginea care există din Palatul Victoria. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Şi aş dori să faceţi şi dvs un exerciţiu de imaginaţie: Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare, productivitatea o face una şi şomajul alta, şi toate lucrurile merg atât de roz cum ziceţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?", l-a întrebat Claudiu Năsui pe premierul Tudose.

Deputatul USR i-a invitat pe colegii săi parlamentari să nu "cadă în ridicol" şi a atras atenţia că, pentru a înţelege "dezastrul" guvernării PSD-ALDE, este suficient să ne uităm la cifrele bugetare pe care însuşi prim-ministrul le-a prezentat în plen.

"Explicaţi-ne şi nouă, explicaţi poporului român, cum se poate ca consumul, creşterea consumului cu amănuntul să crească cu 10 la sută şi încasările din TVA cu 8 la sută, când TVA este prin excelenţă un impozit pe consum. Acestea sunt lucruri care nu pot să trădeze decât o incompetenţă masivă în colectare şi în administrarea statului. Şi încă un lucru pe care această guvernare îl face extraordinar de bine şi cred că este un record pentru toţi economiştii: cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim?", a declarat Claudiu Năsui.

În opinia parlamentarului, Guvernul Tudose face astfel de lucruri pentru că a crescut în mod nesustenabil cheltuielile structurale ale statului român.

"Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20%, când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-time în România - le-aţi mărit impozitele pe muncă - şi de la mediul privat pe care punctual îi tot ameninţaţi cu diverse măsuri – naţionalizarea Pilonului 2, spuneţi că o faceţi, apoi că n-o mai faceţi, apoi iarăşi că o faceţi, apoi că faceţi de fapt diferit. Aţi penalizat un director al unui fond de pensii care a avertizat exact că veţi face ceea ce faceţi în momentul acesta", a subliniat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, fondurile structurale şi de coeziune la care România are dreptul sunt nu mai puţin de 21 de miliarde de euro, însă situaţia absorbţiei este cu adevărat lamentabilă.

"Ştiţi cât aţi absorbit? Domnul Tudose, aveţi idee? Din 21 de miliarde - 3,58 de milioane, da? Asta este absorbţia din fonduri structurale pe care o aveţi conform datelor Ministerului Finanţelor. Doar ca ordin de comparaţie, anul trecut s-au absorbit 660 de milioane, deci sunteţi în urmă masiv. Este o guvernare a incompetenţei şi a minciunii. A minciunii pentru că, deşi ne promiteţi creşteri de salarii şi lucruri de genul acesta viitoare, faceţi totul pentru a le masca apoi. Adică creşteţi pe de o parte brutul, după care ne spuneţi că schimbaţi modul de calcul al contribuţiilor, în aşa fel încât nicio creştere de salarii de fapt nu va mai exista anul viitor. Aţi majorat taxele, impozitele, accizele cu 20%, anunţând lucrul acesta de pe o lună pe alta. În ce ţară civilizată mai există lucrul acesta?", spune Claudiu Năsui.

Parlamentarul USR îi întreabă retoric pe guvernanţi cum mai pot ei pretinde acum în faţa mediului de afaceri că îşi doresc un mediu predictibil pentru România.

"Care este moştenirea pe care o veţi lăsa generaţiilor următoare? Aţi crescut datoria publică, aţi crescut cheltuielile structurale ale statului român care acum trei ani erau pe la 66 la sută, deci vorbim despre salarii, pensii şi cheltuielile pentru mersul administraţiei publice şi acum au ajuns la 80% şi asta contrar unor angajamente internaţionale ale România, poate aţi auzit de el, acel faimos MTO. Dacă nu aţi auzit de el vă explică domnul Ponta, sunt sigur că a aflat şi el între timp", a punctat Claudiu Năsui.

În acelaşi timp, deputatul i-a acuzat pe pesedişti că şi-au încălat promisiunile din campanie din moment ce, deşi au spus sus şi tare că nu vor creşte taxele, acuma vedem foarte bine că le cresc.

"Aţi spus că o să scutiţi de impozit veniturile sub 2.000 de lei. Nimic din toate acestea. Aţi spus că o să eliminaţi impozitul pe dividende. Este discutată şi uitată. Aţi spus că o să scutiţi de impozit medicii. De asemenea, discutată şi uitată. Şi să ştiţi că vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteţi toţi pentru că sunteţi complici la ceea ce se întâmplă în această ţară. şi toate acestea pentru ce? Pentru a cumpăra o pace socială ca să atacaţi Justiţia şi să vă salvaţi penalii. Asta în timp ce sistemul educaţiei e la pământ - vedeţi şcolile ţării noastre cum sunt, în ce stare sunt, că nici măcar nu respectă însăşi normele statului român, nu au aviz ISU - şi vedeţi sănătatea în ce hal este şi cum se fură politic de către acoliţii dumneavoastră. Să vă fie ruşine!", a conchis Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne