Siegfried Mureşan îl "provoacă" pe Tudose: România nu este competitivă iar vina o poartă acest guvern şi celelalte guverne PSD - ALDE

În timp ce Tudose se laudă cu competitivitatea României, în fapt, investiţiile de la bugetul de stat au scăzut, la fel şi investiţiile străine, iar deficitului în comerţul internaţional cu bunuri al României a atins un nivel negativ record, susţine Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

În cinci ani de guvernare PSD - ALDE din ultimii şase, Guvernul nu a făcut nimic pentru a spori competitivitatea României la nivel european, dimpotrivă, susţine europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, combătând afirmaţiile contrare ale premierului Tudose.

Astfel, potrivit lui Mureşan, investiţiile de la bugetul de stat au scăzut cu 34% numai în ultimul an iar deficitului în comerţul internaţional cu bunuri al României a atins un nivel negativ record în 2017.

"Prim-ministrul Tudose ne spune că România a ajuns să deranjeze la Bruxelles pentru că devenim mai competitivi. Ar fi bine să fi devenit mai competitivi pe piaţa europeană, dar realitatea este cu totul alta. În cinci ani de guvernare PSD - ALDE din ultimii şase, Guvernul nu a făcut nimic pentru a spori competitivitatea României la nivel european, dimpotrivă; investiţiile de la bugetul de stat au scăzut cu 34% numai în ultimul an. Din acest motiv şi din cauza politicii economice bazate exclusiv pe consum, valoarea deficitului în comerţul internaţional cu bunuri al României a atins un nivel negativ record în 2017: importăm, valoric, cu aproape 6 miliarde de euro mai mai mult decât exportăm, conform cifrelor INS pe prima jumătate a anului", susţine europarlamentarului.

Siegfried Mureşan mai arată că investiţiile străine directe au scăzut cu aproape 13% (276 de milioane de euro) în primele 6 luni ale anului, comparativ cu prima jumătate a anului 2016 şi pune acest lucru pe seama guvernării PSD - ALDE.

"Lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal, pe care Guvernul îl modifică de la o zi la alta, precum şi infrastructura rutieră precară alungă investitorii străini care caută economii predictibile pentru a avea un plan de afaceri pe termen lung şi vor infrastructuri rutiere performante pe care să-şi transporte producţia cu rapiditate şi, deci, la costuri mai reduse.

Din păcate, domnule prim-ministru, cifrele ne arată clar că România încă nu este competitivă la nivel european, orice aţi spune dumneavoastră, iar vina o poartă acest guvern şi celelalte guverne PSD - ALDE din ultimii 6 ani care au făcut mai mult rău decât bine ţării noastre.

Vă provoc oricând la o dezbatere, şi televiziată, dacă doriţi, despre politicile Guvernului PSD - ALDE în domeniul competitivităţii. Cifrele confirmă ceea ce spun eu şi contrazic declaraţiile dumneavoastră populiste şi neconforme cu realitatea", concluzionează Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne