Ponta: Referendumul pe tema redefinirii familiei avansat de PSD, o formă de populism ieftin

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Referendumul de modificare a Constituţiei pe tema redefinirii familiei pe care PSD intenţionează să-l organizeze în toamnă reprezintă o formă de populism ieftin, a declarat luni, la RFI, fostul premier Victor Ponta.

"Nu cred că asta era problema României. Cred că e o majoritate covârşitoare care e pentru familie tradiţională, dar nu mi s-a părut că din cauza asta nu se pot face autostrăzi sau nu se pot face şcoli sau nu avem noi bani la buget. Subiecte false, populiste, care merg mână în mână cu ideea unei prese care e destul de limitată la chestiunile astea populiste, dar care pe termen mediu şi lung nu ne aduc niciun beneficiu. Dimpotrivă, ne aduc doar probleme pe care nu trebuia să le avem. Este o formă doar de populism ieftin. Vă întreb: este în acest moment în România o problemă pe această temă?

Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de acelaşi sex şi simte nevoia domnul Dragnea să ia măsuri? Plus că acum vin din interiorul politicii, din păcate, şi al conducerii PSD. Nu cred, nici Liviu Dragnea, nici alţii, nici eu nu suntem cei care să dăm lecţii de moralitate poporului român. Ştiţi cum se spune: uită-te întâi în ochiul tău şi după aceea în al altora. Dar e un subiect care nu ne rezolvă niciuna dintre probleme, ne creează aşa o impresie falsă şi de a doua zi, după referendum, o să fie mai mulţi bani de salarii şi pensii? Nu cred", a declarat Ponta.

Reacţia fostului premier vine în contextul în care adversarul său, liderul PSD Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă că există intenţia ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne