Proiect de lege. PSD vrea înfiinţarea unei Gărzi Civile şi serviciu militar voluntar

Cum tinerii nu prea se mai arată dornici să facă armată, PSD vine cu un proiect de lege prin care vrea să le ofere mai multe facilitaţi celor ce aleg să facă serviciu militar voluntar.
Armata Română
Armata Română (mapn.ro)

Un grup de 23 de parlamentari PSD a depus la Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea Gărzii Civile pe bază de voluntariat. Garda, în care se presupune că tinerii se vor înscrie de bună voie, dornici de a fi pregătiţi militar, va funcţiona la nivel local în subordinea primăriilor, relatează digi24.ro.

În acest corp urmează să fie înscrişi tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, atât bărbaţi, cât şi femei, şi presupune stagii de pregătire de 3-6 luni pentru absolvenţii de studii superioare şi 4-9 luni pentru cei care nu au studii superioare. Din respectivul serviciu vor putea face parte şi foşti militari sau poliţişti trecuţi în rezervă.

Serviciul militar voluntar va putea fi făcut atât în cadrul Armatei, cât şi la Pompieri, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie, Jandarmeria Montană, ISU şi STS, iar stagiul militar se va considera vechime în muncă. La finalul acestuia, voluntarii vor primi un livret militar şi un certificat de perfecţionare profesională.

În timpul stagiului, voluntarii vor primi o masă caldă pe zi, li se va deconta transportul şi le vor fi plătite contribuţiile la asigurările sociale. În plus, timp de doi ani după terminarea stagiului, cei care au trecut pe la Garda Civilă vor plăti doar jumătate din impozitul pe profit, CAS şi CASS. De asemenea, beneficiază de garanţie de Stat pentru programul Prima Casă şi Prima Maşină, timp de cinci ani după terminarea stagiului.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, o astfel de măsură va ajuta România să aibă „cadre militare pregătite”, va încuraja voluntariatul şi va duce la crearea de noi locuri de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne