Municipalitatea are în plan construirea unui patinoar lângă Arena Naţională din Capitală

(photos.com)
Ana Petrescu
26.04.2013

Primăria Capitalei va solicita reprezentanţilor Guvernului trecerea patinoarului Mihail Flamaropol în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru a putea demara lucrările de reabilitare şi modernizare, anunţă b365.ro. Proiectul figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a CGMB.

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu a semnat deja expunerea de motive a acestui proiect. Astfel, în document se vorbeşte despre starea jalnică în care se află acum patinoarul din Parcul Naţional, clădirea fiind într-o stare avansată de degradare, cu instalaţii foarte vechi şi costuri mari de întreţinere.

De aceea municipalitatea propune ca arena de hochei şi terenul aferent acesteia să treacă din administrarea Guvernului în cea a Primăriei Generale a Capitalei, ca mai apoi patinoarul să fie demolat şi reconstruit la un standard superior de calitate, "la standardele secolului XXI".

Suprafaţa totală a patinoarului Mihail Flamaropol are, cu tot cu terenul aferent, de 26.350 de metri pătraţi. Iniţial arena a fost construită în 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972 s-a realizat acoperirea şi artificializarea acestuia.

Mass-media a semnalat în mai multe rânduri starea deplorabilă în care se află patinoarul de ani de zile.

Prin urmare, anul trecut în noiembrie, b365.ro a relatat despre faptul că patinoarul Mihai Flamaropol nu are apă caldă şi căldură, dar că el funcţionează în continuare pentru că hocheiştii şi patinatorii nu au o alternativă pentru a-şi desfăşura activitatea.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a suţinut atunci că celebrul patinoar nu face parte din administraţia forului pe care îl conduce.

"Este în administrarea Federaţiei Române de Hochei, nu este în administrarea mea. Dacă se găsesc în imposibilitatea de a administra patinoarul, acesta fie trebuie să plece către consiliul local, fie să se întoarcă la autoritate", afirma, în noiembrie 2012, Carmen Tocală.
Sorin Oprescu anunţa încă de atunci că o să se ocupe de reabilitarea patinoarului.

"Îţi vine să plângi, aşa este. O să mă apuc şi de el, dar am vrut sa îl trec la capitolul surprize. În aşa fel încât să se poată face şi performanţă, iar sâmbăta şi duminica să fie prezenţi şi copiii. Vara, iarna, trebuie ca cei mici să se învârtă acolo, că le face bine, mişcarea face bine. Le iau pe toate şi le dau înapoi comunităţii în perfectă stare. După aia, sper să fim în stare să le şi întreţinem şi, pe parcurs, în mod sigur vorbim şi de performanţă", preciza edilul-şef al Capitalei în iarna anului trecut.

De asemenea, primarul Oprescu a anunţat la mijlocul lunii aprilie a acestui an că "debutul lucrării sperăm să fie în trimestrul I din 2014, cu finalizare în trimestrul I din 2016".

Potrivit proiectului de Buget, municipalitatea alocă în 2013 pentru modernizarea Patinoarului artificial Mihai Flamaropol, numai suma de 5 milioane de lei, din totalul necesar de 90 de milioane de lei.

Patinoarul va fi construit pe un teren în suprafaţă totală de 27.000 metri pătraţi, va avea 6.000 locuri pentru public, la interior, şi 100 locuri VIP dispuse în 10 loje a câte 10 locuri, parcare amenajată, iar pe acoperiş se va amenaja un parc în pantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor