Oprescu măreşte iar bugetul pentru renovarea sediului municipalităţii din bd. Regina Elisabeta, cu 6 milioane de euro

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat din nou majorarea bugetului pentru renovare sediului Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti din bulevardul Regina Elisabeta, nr. 47, cu încă 6 milioane de euro, relevă un proiect de hotărâre al Consiliului General aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii, citat de b365.ro.

Prin urmare, suma totală la care se va ajunge va fi de 24,3 milioane de euro, cu aproape 150% mai mult, comparativ cu bugetul iniţial care era de 10 milioane de euro. Mărirea bugetului pentru reabilitarea sediului municipalităţii din bulevardul Regina Elisabeta va fi supusă la vot în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Banii alocaţi în plus vor fi folosiţi pentru realizarea unei parcări subterane de 139 de locuri. Conform expunerii de motive semnată de Sorin Oprescu, costul aferent consolidării sediului din bulevardul Regina Elisabeta va ajunge la suma de 24,3 milioane de euro, dintre care construirea şi montajul reprezintă 19,8 milioane de euro.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de zile, iar în primul an Primăria Capitalei va plăti suma de 8,6 milioane de euro şi în al doilea an va cheltui suma de 15,6 milioane de euro.

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa din 25 februarie anul curent, majorarea cu aproximativ 6 milioane de euro a costului aferent consolidării sediului municipalităţii din bulevardul Regina Elisabeta, nr. 47 În acea lună preţul total se ridica la suma de 18,1 milioane de euro, echivalentul a 81,7 milioane de lei.

Totuşi, proiectul realizat în forma sa iniţială trebuia să coste 53,4 milioane de lei, asta însemnând 10 milioane de euro la cursul valutar din 2010, iar termenul de finalizare a lucrărilor fusese atunci stabilit pentru luna august a acestui an. şi ar fi trebuit finalizat în august 2013. Cu toate acestea Sorin Oprescu a anunţat în şedinţa Consiliului General din 25 februarie 2013 că renovarea sediului va fi gata de abia la sfârşitul lui 2014.

De când au început lucrările de reabilitare a sediului municipalităţii din bulevardul Regina Elisabeta, Primăria Generală a închiriat turnul de birouri de pe Splaiul Independenţei, plătind pentru 3 ani aproximativ 9 milioane de euro.

La finele lunii noiembrie 2012, contractul de închiriere a fost prelungit de consilierii generali cu încă un an, pentru suma de 2,9 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne