Municipalitatea aprobă construirea primului centru de transplant multi-organ din S-E Europei

Clădirea ce va adăposti primul centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei va costa 50 de milioane de lei şi va fi realizată în parteneriat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în subordinea municipalităţii, şi Primăria sectorului 1.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
26.05.2016

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat luni construirea primului centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei, pe terenul de circa 4000 mp pe care îl deţine pe bd. Ion Mihalache nr.37-39, relatează Hotnews.

Centrul va fi realizat în parteneriat cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în subordinea municipalităţii, şi Primăria sectorului 1. Clădirea va fi, practic, o extensie a spitalului clinic "Sfânta Maria" iar investiţia se va ridica la 50 de milioane de lei.

După finalizarea lucrărilor, Primăria sectorului 1 va ceda clădirea spitalului Sfânta Maria pentru a o folosi pentru centrul de transplant.

"Proiectul de investiţii realizarea unui corp de spital unit prin pasarele de clădirea existentă şi care să funcţioneze împreună cu aceasta, corp care trebuie văzut ca o întregire a spitalului existent şi care trebuie să funcţioneze împreună cu aceasta din urmă ca un organism unic, coerent şi bine organizat", se arată în hotărârea adoptată.

Municipalitatea justifică această investiţie susţinând că, în prezent, spitalul poate oferi o gamă limitată de servicii având în vedere structura cu 5 secţii - respectiv medicină internă, reumatologie, chirurgie I şi II, ATI şi ORL.

"O altă problemă a Spitalului, care justifică necesitatea construirii unui nou corp de clădire este lipsa acută de spaţiu pentru funcţiunile actuale, deja existente în spital, ceea ce determină inexistenţa spaţiilor de luat masa pentru pacienţii internaţi, fiind folosite spatii improvizate pentru acest lucru, lipsa cabinetelor medicale pentru medicii din spital, lipsa de camere pentru activităţi medicale, săli de consultaţii etc", se arată în hotărârea adoptată joi de CGMB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor