Moscova ameninţă: Dacă Ucraina se consideră în război cu Rusia, trebuie să răspundem

Cupolele aurite ale catedralelor Kremlinului întâmpină turiştii din Moscova.
Cupolele aurite ale catedralelor Kremlinului întâmpină turiştii din Moscova. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

La o întrebare privind închiderea graniţelor aeriene de către România şi Ucraina, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei, Alexei Puşkov, a ameninţat, luni, cu represalii dure, a notat Ria Novosti.

Cele două state vecine au închis, sâmbătă, spaţiul aerian pentru avioanele oficialilor ruşi aflaţi pe lista de sancţiuni a Occidentului.

”Dacă Ucraina crede că susţinerea SUA şi a Occidentului îi permite să funcţioneze cum vrea, sfidând toate normele recunoscute, ar trebuie să fie descurajată” să mai procedeze astfel, a declarat Puşkov.

”Cred că Rusia are o astfel de oportunitate, şi mi se pare că n-ar trebui să arătăm o reţinere excesivă [sublinierea noastră].. . Dacă Ucraina se consideră într-un război cu Rusia şi dacă o confirmă cu acţiuni, cred că trebuie să răspundem, astfel încât autorităţile ucrainene să înţeleagă că nu-şi permit orice”, a subliniat oficialul rus.

În urma incidentului, delegaţia rusă, ce-l includea pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a fost blocată în Republica Moldova pentru o perioadă scurtă de timp.

Oficialii ruşi susţin că avionul lui Medinsky a fost forţat în Moldova imediat după decolare, deoarece Kievul a ridicat două avioane MiG-29 de la sol pentru a-l intercepta.

Incidentul a fost criticat dur de Kremlin, Rogozin ameninţând în repetate rânduri România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe