NATO efectuează exerciţii navale în Marea Baltică

Marina americana si navele sud-coreene navigheaza in formatie de 13 in frunte cu submarinul de atac USS Tuscon (SNN 770) in 26 iulie 2010.
Marina americana si navele sud-coreene navigheaza in formatie de 13 in frunte cu submarinul de atac USS Tuscon (SNN 770) in 26 iulie 2010. (Adam K. Thomas / U.S Navy via Getty Images)

Alianţa Nord Atlantică a anunţat, luni, începerea exerciţiilor navale din Marea Baltică, denumite Dynamic Monarch, la care vor participa 18 state membre şi non-membre ale NATO, a notat Mediafax.

Rusia, suspendată din cadrul cooperări cu NATO în urma agresiunii din Ucraina, nu va participa la exerciţii.

Exerciţiile de salvare submarină sunt organizate o dată la trei ani, implicând nave militare, submarine, avioane şi elicoptere din statele membre şi non-membre ale NATO.

Manevrele au ca scop reactualizarea procedurilor internaţionale de salvare a unor submarine avariate. Peste 40 de forţe navale folosesc în acest moment submarine, potrivit NATO.

Rusia nu a fost invitată la aceste exerciţii „în urma deciziei NATO, luna trecută, de suspendare a oricărei cooperări cu această ţară, ca răspuns la încălcarea de către Moscova a dreptului internaţional şi a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru", a declarat pentru AFP un reprezentant NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe