Monica Macovei: Dacă vor conduce socialiştii Europa, ne aşteaptă vremuri de teroare

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)
În opinia europarlamentarului PDL Monica Macovei, în cazul în care socialiştii europeni vor strânge o majoritate cu ajutorul căreia ar putea conduce Europa, "ne aşteaptă vremuri de teroare şi întoarcerea la comunism". Totodată, alegerea lui Martin Schulz ca preşedinte al Comisiei Europene ar fi "un mare pericol şi pentru România".

Monica Macovei a precizat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că Parlamentul European va alege în toamnă preşedintele Comisiei Europene, iar candidatul din partea socialiştilor Martin Schulz ar reprezenta "un mare pericol şi pentru România".

"Ştiţi că sunt deja candidaţi anunţaţi, pe stânga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz să ajungă preşedinte al Comisiei Europene, şi pentru România, şi pentru direcţia vest, adică Uniunea Europeană, pentru România. (...) Gândiţi-vă ce ne aşteaptă dacă socialiştii vor avea o majoritate cu care să conducă Europa: ne aşteaptă vremuri de teroare şi întoarcerea la comunism", a susţinut Macovei.

Aceasta a precizat că îşi susţine afirmaţiile pe "fapte", amintind că, în aprilie, când forurile europene au decis să sancţioneze Federaţia Rusă, Martin Schulz, "şeful lui Ponta şi candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al CE", s-a declarat public împotrivă, argumentând că Europa ia gaz de la ruşi.

Europarlamentarul PDL a subliniat că nu mai trebuie acceptat "acest şantaj cu gazul rusesc" şi nici "vândută pe gaz rusesc libertatea" oamenilor din Ucraina sau Republica Moldova, ci ar trebui găsite alte surse sau achiziţionarea de gaz din Norvegia şi SUA.

"Viitorul nostru nu poate fi determinat de un şantaj permanent din partea Rusiei, cu gazul rusesc. (...) Trebuie să oprim acest şantaj cu gazul rusesc, care pur si simplu ne aduce înapoi în timp, în anii '50. Putin a spus încă din 2005 că vrea să refacă URSS, mai departe vedem ca şi-a alipit Republica Crimeea, Moldova este în mare pericol, între Odessa şi Tiraspol sunt numai 108 kilometri. În ultimele zile, Republica Moldova a fost ameninţată că, dacă va semna acordul de asociere cu UE, va avea de suferit. Vă dau motive pentru care e prost pentru România în primul rând să câştige socialiştii. Pentru că, iată, ne duc spre ruşi"a precizat Macovei.

Monica Macovei a mai scos în evidenţă şi faptul că socialiştii au refuzat să semneze o rezoluţie a Parlamentului European atunci când a fost criticată Rusia pentru agresiunea armată în Ucraina şi care conţinea prevederi favorabile pentru Moldova şi Georgia. Totodată, aceasta a reamintit că de Ziua Europei un grup apropiat preşedintelui PSE, Serghei Stanişev, a ars în public steagul UE.

"Deci ei sunt cu ruşii, foarte pe scurt. Noi nu mai vrem cu ruşii, noi am fost cu ruşii şi nu mai vrem cu ruşii, nu vrem cu bocancul în gură, vrem democraţie, vrem libertate, vrem să vorbim liber, să circulăm liber, să avem drepturi, libertăţi", a precizat Macovei.

Europarlamentarul PDL a ţinut să sublinieze faptul că Republica Moldova ar trebui să semneze cât mai repede posibil acordul de asociere cu UE.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că presiunile pe Moldova se vor accentua ca să nu semneze acordul de asociere. Cu cât perioada e mai lungă până la semnare, cu atât presiunile vor fi mai mari şi ruşii vor avea timp de presiuni şi de şantaje. Vă aduc aminte că la fel au făcut şi cu Ucraina, înainte de semnare au crescut presiunile foarte mult până când Ianukovici (Viktor Ianukovici - n.r.) a decis să nu mai semneze şi aşa a început, să-i spunem, frumoasă, dramatică revoluţie din Euromaidan", a concluzionat Macovei.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne