Moldoveni reţinuţi în România pentru sustragerea banilor de pe carduri falsificate

Un grup de moldoveni aflaţi în România ar fi montat dispozitive de tip skimming la 30 ATM-uri, blocând aproximativ 3 000 de carduri bancare, anunţă Poliţia din R. Moldova.
Reţinere (facebook.com)
Ştefan Sârbu
28.11.2017

Ofiţerii Centrului pentru combaterea crimei informatice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii din R. Moldova în comun cu poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, în perioada lunilor mai – noiembrie 2017, au documentat un grup infracţional organizat, compus din cetăţeni moldoveni suspectaţi de comiterea operaţiunilor ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi punerea în circulaţie a valorilor falsificate.

Potrivit Poliţiei RM, cei cinci membri ai grupării infracţionale aflaţi în România, au montat la 30 ATM-uri dispozitive de tip skimming, în consecinţă fiind blocate aproximativ 3 000 de carduri bancare. Astfel, în luna iulie a.c., oamenii legii din România au reţinut în flagrant delict doi membri ai grupării în momentul compromiterii unui bancomat amplasat în raza municipiului Bucureşti, bănuiţii fiind arestaţi preventiv.

În cadrul percheziţiilor din 21 noiembrie la domiciliul din Moldova al unui membru activ al grupului infracţional cercetat penal pe teritoriul României, oamenii legii din R. Moldova au ridicat telefoane mobile şi un laptop, care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunilor.

Reprezentanţii Poliţiei de la Chişinău precizează că membrii grupării ar fi folosit datele obţinute fraudulos pentru a falsifica instrumente de plată electronice şi ar fi retras fraudulos bani în numerar, cauzând pe teritoriul României, un prejudiciu de aproximativ 50 000 de dolari. Mai mult, aceştia ar fi incendiat un ATM amplasat în Bucureşti.

Alţi doi membri ai grupării criminale încă nu au fost găsiţi de către organele de drept, fiind daţi în căutare.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor