"Mizerabil de-a dreptul!" Cum s-au pus PSD, ALDE şi Firea la adăpost de proteste?

PSD a găsit o portiţă aparent legală, dar profund imorală, pentru a face imposibilă exercitarea dreptului la protest în faţa PMB, PSD şi ALDE fără un strop de nesupunere civică, arată activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, care explică şi cum s-a procedat.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
24.08.2017

Nu o dată, cetăţenii care doreau să organizeze proteste în faţa Primăriei Capitalei, PSD şi aliatului său (de acum tradiţional) ALDE s-au izbit de refuzuri pe motiv că alte persoane au cerut înainte autorizaţie pentru adunări publice în locul, la data şi, evident, la ora solicitată de protestatari.

Intrigată şi indignată de acest lucru, mai ales că n-a văzut picior de protestatar în drumurile sale pe la PMB, Irina Zamfirescu - unul dintre activiştii cei mai implicaţi în monitorizarea Primăriei Capitalei - a cerut, în baza Legii 544/ 2001, detalii cu privire la cei ce notificaseră proteste. Ce să vezi? Surpriză, un cetăţean a depus notificare pentru patru locuri diferite, pentru zece luni de zile, în intervalul orar 10.00 - 22.00.

"Ei, iată, este un cetăţean, chipurile, care a depus notificare de protest în patru locuri diferite – PSD, ALDE, PMB şi zona fântâni de la Universitate. Şi nu orice notificare, ci din martie şi până în decembrie 2017. Şi nu oricum aşa, ci între orele 10.00 – 22.00. Foarte interesantă este formularea din notificare: solicită până pe 31.06.2017. Apoi, înghesuit de tot, vădit completat ulterior redactării solicitării, între două rânduri „cu posibilitatea de prelungire până la 31.12.2017” (captură din notificarea omului mai jos). În mod bizar, protocolul semnat de PMB cuprinde această „posibilitate”, fără să avem solicitarea explicită. Se pare că în fiecare zi, între orele 10.00 – 22.00 câte cinci cetăţeni stau în faţa PMB, alţi cinci în faţa ALDE, alţi cinci în faţa PSD şi, bineînţeles cinci la fântâni. Eu am fost atentă zilele astea, pe cuvânt că nu am văzut niciun protestatar", scrie, pe blogul său, Irina Zamfirescu.

"Mizerabil de-a dreptul mi se pare că pretextul folosit este „nesoluţionarea unor probleme locative”. Una dintre cele mai acute probleme la nivelul Capitalei folosit ca pretext pentru a bloca orice formă de protest în faţa acestor instituţii mi se pare o sfidare, o batjocură la adresa sărăciei. Şi asta de la conducerea instituţiei care ar trebui să gestioneze această problemă!", adaugă activista.

Articolul Irinei Zamfirescu poate fi citi integral aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor