Cristian Buşoi: Dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue

Anularea licitaţiei pentru achiziţia a 400 de autobuze reprezintă o dovadă clară a incompetenţei administraţiei Firea, este de părere Cristian Buşoi, şeful PNL Bucureşti.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu există dovadă mai clară de incompetenţă a actualei administraţii a Capitalei decât ratarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedură, a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

"Ca cetăţean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitaţie importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni, din cauză că nu defineşte corect termenul de depunere a ofertelor şi încurcă data de 16 cu cea de 14 august), nu poţi decât să te gândeşti că dacă prostia ar durea administraţia Firea ar fi în dureri perpetue", a declarat Cristian Buşoi.

În opinia liberalului, motivaţia potrivit căreia instrucţiunile de elaborare a anunţului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP este penibilă.

"Modernizarea parcului RATB a fost una dintre promisiunile-cheie ale campaniei Gabrielei Firea şi este greu de explicat de ce i-a luat 14 luni primarului să lanseze o licitaţie de achiziţie. Iar acum, când în sfârşit s-a reuşit finalizarea caietului de sarcini, procedura este anulată pentru că s-au greşit datele de depunere. Rămâne doar o întrebare: cine asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească şi pentru întârzierea celei mai importante achiziţii din mandatul actualei administraţii?", a precizat Cristian Buşoi.