Mitingul diasporei, interzis: "Nu e asta definiţia abuzului în serviciu prin îngrădirea unor drepturi?"
alte articole
Iniţiativa Primăriei Capitalei de a interzice marele miting anunţat de românii din diaspora pe 10 august, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a stârnit valuri de indignare printre mulţi cetăţeni, reprezentanţii municipalităţii fiind acuzaţi nu doar de duble standarde ci chiar de abuz în serviciu.
De ce? Ei bine, Cătălin Teniţă de la Geeks for Democracy atrage atenţia că PSD-ului i s-a dat autorizaţie pentru miting lângă Guvern în condiţiile în care au cerut acest lucru cu două săptămâni înainte şi în condiţiile în care în spaţiul de acolo aveau loc deja două mitinguri (iar legea interzice două adunări publice simultane în acelaşi loc), iar când românii din diaspora şi-au notificat intenţia de protesta lângă guvern, ATENŢIE, cu două luni înainte, li s-a interzis.
Redăm postarea lui Cătălin Teniţă:
"Nişte cetăţeni, să zicem pesedişti, au cerut autorizare de la primărie pentru un miting cu cel mult două săptămâni înainte de desfăşurare. Că atunci a anunţat Dragnea marele miting în tricouri albe.
Deşi în spaţiul de acolo mai aveau loc două mitinguri (ce e drept la nişte ore un pic diferite), Primăria Generală le-a dat autorizaţie.
Ba mai mult, le-a dat şi autorizaţie de scenă şi sonorizare.
A masat şi un număr impresionant de maşini de gunoi şi personalul aferent, ca să nu zică lumea că oaspeţii au lăsat dezastru după ei. Plus toaletele mobile (deşi asta nu i-a ajutat chiar pe toţi, după cum sunt martore zidurile şi gardurile de până la Piaţa Romană).
Alţi oaspeţi ai Bucureştiului, români stabiliţi în diaspora (de fapt poate termenul este "alungaţi' pentru mulţi dintre ei), au cerut şi ei autorizaţie de miting. În acelaşi loc. Dar cu două luni înainte. Şi fără scenă şi efecte speciale. Fără sonorizare care să îi deranjeze pe cei din blocurile din jur.
Acestora din urmă nu li s-a dat autorizaţie.
Aşadar avem decizii administrative total opuse pentru situaţii de acelaşi fel.
Nu este asta definiţia abuzului în serviciu prin îngrădirea unor drepturi?
Art 297 CP alin 2- " fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane" = abuz în serviciu", scrie, pe Facebook, Teniţă.
Reamintim că Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze marele protest al Diasporei din 10 august, eveniment la care şi-au anunţat participarea zeci de mii de români.
Organizatorii protestului - pagina Ieşiţi În Stradă Dacă Vă Pasă - au criticat decizia municipalităţi şi au anunţat că nu vor face niciun pas în spate.