UPDATE - O nouă luare de ostatici în Paris

Poliţia franceză a arestat vineri mai mulţi suspecţi islamişti, la o săptămână după ce Mohamed Merah, suspectat de uciderea de a şapte persoane, a fost omorât de forţele speciale.
Poliţia franceză a arestat vineri mai mulţi suspecţi islamişti, la o săptămână după ce Mohamed Merah, suspectat de uciderea de a şapte persoane, a fost omorât de forţele speciale. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)

UPDATE - În jurul orei 16:35, suspectul de la magazinul din zona Marais a Parisului, care ţinea şase persoane ostatice, a fost ucis de către forţele de ordine.

***

O femeie şi un copil ar fi fost luaţi ostatici vineri într-un magazin aflat la marginea Parisului, de către un individ suspectat că, în urmă cu o zi, a ucis un poliţist şi a rănit un altul, relatează RTL.

”S-a întâmplat în jurul orei 14:15 (ora României). Am auzit focuri de armă, suspectul este închis în magazin”, a declarat un martor pentru radioul francez.

Rapoartele media precizează că suspectul ar fi împuşcat joi o poliţistă în Montrouge, o suburbie a Parisului, adăugând că două persoane asociate cu acesta au fost chemate pentru interogatorii.

Atacatorul este înarmat cu 2 arme automate Kalaşnikov, acelaşi tip de armă fiind folosit şi în atacul de miercuri, de la Charlie Hebdo, cât şi în atacul de joi din suburbia Parisului.

Rapoartele media au mai notat că suspectul este un presupus asociat al lui Cherrif Kouachi. Există speculaţii că acesta ar face parte din reţeaua Buttes Chaumont, alături de fraţii Said şi Cherif Kouachi, dar acest fapt nu a fost confirmat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe