Netanyahu cere răspuns global pentru atacurile din Paris

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a publicat un mesaj video cu condoleanţe din partea poporului israelian pentru cel francez după atacul terorist de miercuri din Paris împotriva publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Sebastian Scheiner-Pool / Getty Images)
Andrei Popescu
08.01.2015

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a publicat un mesaj video cu condoleanţe din partea poporului israelian pentru cel francez după atacul terorist de miercuri din Paris împotriva publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo.

“Atacurile Islamului radical nu cunosc graniţe. Acestea sunt atacuri internaţionale şi răspunsul trebuie să fie unul internaţional”, a declarat Netanyahu.

Premierul israelian a declarat că atacurile de acest gen sunt înfruntate zilnic de Israel şi că ele reprezintă o durere “cu care suntem cu toţii mult prea familiarizaţi.”

Menţionând că societăţile libere pot oricând să înfrângă terorismul, Netanyahu a încheiat mesajul prin exprimarea simpatiei faţă de poporul Franţei şi a familiilor celor ucişi în atac.

Atacul, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, a avut loc după câteva luni de avertismente ale guvernului francez cu privire la riscul unui atac terorist al militanţilor islamişti.

Doi bărbaţi au intrat în redacţia publicaţiei miercuri dimineaţa, înarmaţi cu arme automate şi au deschis focul asupra persoanelor de acolo. Opt jurnalişti, incluzând patru dintre cei mai buni caricaturişti ai publicaţiei Charlie Hebdo şi doi poliţişti au fost ucişi. Atacatorii au fugit cu o maşină, care a fost găsită ulterior abandonată în nord-estul Capitalei.

Charlie Hebdo este o publicaţie franceză de satiră, al cărei sediu a fost incendiat în 2011 după publicarea unor caricaturi daneze care îi reprezentau pe Profetul Mohamed şi pe alţi lideri musulmani. Charlie Hebdo şi-a apărat decizia publicării caricaturilor invocând libertatea de exprimare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor