Ministrul ungar de Externe: În Ungaria nu există forţă politică majoră care să considere duşman România

Conferinţă de presă, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe şi, omologul său ungar Janos Martonyi. În imagine,  Janos Martonyi
Conferinţă de presă, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe şi, omologul său ungar Janos Martonyi. În imagine,  Janos Martonyi (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
05.03.2013

Nicio forţă politică majoră din Ungaria nu consideră România duşman, a declarat ministrul de Externe al Ungariei, Janos Martonyi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bucureşti.

"Am venit aici ca prieten. În Ungaria nu există forţă politică majoră care să considere duşman România", a afirmat Martonyi. Ministrul ungar a precizat că se aşteaptă la obţinerea unor rezultate bune printr-un dialog sincer cu privire la minorităţi.

"Am obţinut rezultate în anii precedenţi, dar s-ar putea să nu fie complete. Sunt deosebiri de vedere, încordări, momente mai grele. În momentele mai grele, trebuie să fim prudenţi. De aceea am venit aici. Trebuie să avem încredere", a afirmat Martonyi.

România este a doua piaţă de export pentru Ungaria, după Germania, iar investitorii români sunt aşteptaţi în statul vecin pentru a deschide afaceri, a mai declarat ministrul Martonyi.

Reprezentantul statului maghiar a venit în România pentru a discuta cu omologul său despre relaţiile dintre cele două ţări în contextul neînţelegerilor legate de arborarea drapelului secuiesc pe mai multe instituţii din Transilvania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor