Ministrul de Externe al Vaticanului: Biserica nu vede nimic de făcut constructiv în Hong Kong
alte articole
Un înalt oficial de la Vatican afirmă că Secretariatul de Stat nu este încă convins că o conversaţie despre tulburările politice din Hong Kong „ar schimba ceva”.
În cadrul unei conferinţe de presă organizate în 25 iunie, care s-a concentrat asupra viitoarei Zile de Rugăciune şi Reflecţie a Vaticanului pentru Liban, Epoch Times i-a cerut arhiepiscopului britanic Paul Gallagher, secretarul Sfântului Scaun pentru relaţii cu statele (echivalentă poziţiei de ministru de Externe) să comenteze tulburările similare din Hong Kong.
Epoch Times a întrebat: „Odată cu haosul financiar şi politic - şi mai ales cu tulburările populare împotriva corupţiei politice pe care le-am văzut în Liban şi în regiunea extinsă - ce face această situaţie diferită pentru Sfântul Scaun şi Secretariatul de Stat (în afara locaţiei strategice, desigur) de tulburările de masă din Hong Kong, unde liderii catolici au fost închişi, iar cardinalul Joseph Zen a cerut personal sprijinul în urmă cu peste doi ani?”
Citiți și Papa extinde acordul cu Partidul Comunist Chinez încă doi ani
Arhiepiscopul englez a răspuns: „Ei bine, în mod evident Hong Kong-ul este un motiv de îngrijorare pentru noi. Libanul este un loc în care percepem că putem aduce o contribuţie pozitivă. Nu percepem asta în Hong Kong. Se pot spune o mulţime de, să spunem, cuvinte adecvate care ar fi apreciate de presa internaţională, de multe ţări din lume, dar eu - şi cred că mulţi dintre colegii mei - nu sunt încă convins că ar schimba ceva".
„Cred că aici [în Liban] avem o oportunitate, dar în Hong Kong avem o situaţie cu totul diferită.”
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a adăugat: „Rămânând deschis, desigur, la lucrările Duhului Sfânt”.
Gallagher a dat din cap şi a spus: „Da, şi sperăm că noul episcop va face o mulţime de lucrări bune şi acolo. Mulţumesc."
Citiți și Papa Francisc propune ideea unei vizite papale în Coreea de Nord
De la reînnoirea acordului dintre Vatican şi China comunistă din octombrie trecut, Papa Francisc - care a fost extrem de deschis în privinţa altor drepturi ale omului şi a crizei climatice - a tăcut mâlc cu privire la China şi Hong Kong, la brutalitatea Partidului Comunist Chinez şi încălcările drepturilor omului, în ciuda faptului că abuzurile au determinat lideri de talie internaţională - cum ar fi fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo - să solicite Vaticanului să pună capăt acordului cu China.
Pompeo a declarat într-o serie de postări pe Twitter în septembrie 2020, cu puţin timp înainte ca acordul să fie reînnoit, că „Vaticanul îşi pune în pericol autoritatea morală, dacă ar reînnoi acordul. ... Catolicii sunt printre cele mai puternice voci din Hong Kong în sprijinul drepturilor omului, inclusiv Martin Lee şi Jimmy Lai. … Vaticanul ar trebui să fie alături de colegii catolici şi de oamenii din Hong Kong”.
Vaticanul a anunţat, săptămâna trecută, că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va întâlni cu papa Francisc împreună cu Gallagher şi alţi oficiali ai Vaticanului pe 28 iunie. Nu se ştie dacă la întâlniri se va discut subiectul China.
Citiți și Biserica Catolică este infiltrată de globaliştii Marelui Reset - Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano