Ministrul Comunicaţiilor: În buget nu sunt bani pentru votul electronic

În buget nu sunt bani pentru votul electronic, deoarece nu există un cadru legislativ", a declarat joi, la Timişoara, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu. Ministrul a mai opinat că, dacă votul electronic "nu este foarte bine reglementat, s-ar putea să existe perturbaţii mai mari decât la votul clasic”
Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor. (Facebook)
Loredana Diacu
09.04.2015

În buget nu sunt bani pentru votul electronic, deoarece nu există un cadru legislativ", a declarat joi, la Timişoara, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu. Ministrul a mai opinat că, dacă votul electronic "nu este foarte bine reglementat, s-ar putea să existe perturbaţii mai mari decât la votul clasic", relatează Mediafax.

"Nu sunt bani în buget pentru votul electronic, deoarece nu avem un cadru legislativ. Dacă nu este foarte bine reglementat s-ar putea să existe perturbaţii mai mari decât la votul clasic. Votul electronic ar însemna că îţi iei un card pe care îl foloseşti cu o parolă. S-ar putea să fie unii foarte interesaţi să fie doritori de achiziţionarea de carduri. Se poate ajunge la o viciere care nu e tocmai democratică. De aceea, e nevoie mai întâi de o reglementare a cadrului legal", a declarat Grindeanu.

Ministrul Comunicaţiilor a reiterat ideea promovată de Teodor Meleşcanu, ministru de Externe între turul 1 şi turul 2 al alegerilor pentru Cotroceni, şi anume că românii din străinătate care doresc să voteze ar trebui să anunţe în prealabil:

"E clar că au existat probleme la vot, dar să ştiţi că dincolo de lucrurile anormale, eu cred că ar fi normal să facem ce fac şi alţii. Sper să nu greşesc, dar de exemplu în Germania sau în Franţa, ca să poţi să votezi când nu te afli pe teritoriul ţării trebuie să te înscrii la consulate, astfel încât să fie calibrate secţiile de votare, să ştie ce costuri implică", a declarat Grindeanu.

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor a mai opinat că ideea ca Autoritatea Electorală Permanentă să organizeze alegerile, nu este o idee rea şi că ar trebui luată în seamă.

Reamintim că PNL, PMP şi Monica Macovei au iniţiat proiecte legislative vizând votul electronic.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor