Militari ai Armatei Naţionale a R. Moldova participă la acţiunea 22 Push-up Challenge

Militari ai Armatei Naţionale s-au alăturat acţiunii „22 Push – up Challenge” provocându-i pe colegii lor din SUA, România, etc. să le urmeze exemplul şi să susţină colegii care suferă de Sindromul de Stres Posttraumatic.
Militarii Armatei Naţionale a RM în cadrul acţiunii "22 Push-up Challenge" (army.md)
Ştefan Sârbu
01.02.2017

Peste 500 de militari ai Armatei Naţionale s-au alăturat acţiunii „22 Push — up Challenge”, în semn de solidaritate cu participanţii la acţiunile de luptă afectaţi de Sindromul de Stres Posttraumatic. Militarii au transmis şi mesaje de încurajare colegilor care se confruntă cu această problemă.

“Noi militarii armatei Naţionale ne alăturăm acţiunii „22 Push — up Challenge” şi ne solidarizăm cu veteranii şi camarazii din alte ţări afectaţi de Sindromul Posttraumatic.

Sunem alături de colegii noştri şi le transmitem că doar împreună putem face faţă tuturor provocărilor.

Din Kosovo venim să le spunem militarilor de pretutindeni care luptă cu sindromul de Stres Posttraumatic în fiecare zi, că nu sunt singuri şi îi îndemnăm să nu renunţe la luptă oricât de grea ar fi ea.”

Ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Batalionului 22 de menţinere a păcii, ai Batalionului cu Destinaţie Specială, ai Batalionului de Gardă, studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, dar şi militarii din contingentul Armatei Naţionale, detaşaţi în operaţiunea KFOR din Kosovo, au executat 22 de flotări şi i-au provocat pe colegii lor din SUA, România şi ţările din Gruparea de Forţe Multinaţionale Vest din KFOR să le urmeze exemplul.

Menţionăm că „22 Push — up Challenge” este o provocare iniţiată în 2011 de un veteran american, participant la Operaţiunea „Libertate durabilă” (Operation Enduring Freedom) din Afganistan şi fondator al organizaţiei „22Kill”, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind suicidul printre veterani şi participanţi la acţiunile de luptă, afectaţi de Sindromul de Stres Posttraumatic.

Potrivit datelor statistice, în fiecare zi, în SUA, sunt înregistrate 22 de sinucideri în rândul veteranilor americani, motiv pentru care militarii care răspund acestei provocări execută 22 de flotări în fiecare zi timp de 22 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor