Mihai Cotorobai, la Gala premiilor ONU: În 2018, R. Moldova a avut regrese în domeniul drepturilor omului

Anul 2018 a fost cu justiţie selectivă, deteriorarea statului de drept, discursuri de ură în spaţiul public şi cu intimidări la adresa jurnaliştilor, constată Avocatul Poporului din R. Moldova.
Repr. companiei Bertam din RM care a fost premiat de către ONU pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului
Repr. companiei Bertam din RM care a fost premiat de către ONU pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului (facebook.com/ONU)

La Gala Premiilor ONU, organizată joi, la Chişinău cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai a afirmat că în anul 2018 Republica Moldova s-a evidenţiat prin regrese în domeniul drepturilor omului.

„Tot mai frecvent experţii din sfera dată, partenerii externi ai ţării noastre vorbesc despre justiţia selectivă din Moldova, derapajele legate de libertatea de exprimare, deteriorarea statului de drept, a standardelor democratice”, a adăugat Ombudsmanul precizând că anul 2018 a fost unul cu discursuri de ură în spaţiul public şi cu intimidări la adresa jurnaliştilor.

Avocatul Poporului a declarat că în asemenea condiţii apărătorilor drepturilor omului le vine tot mai greu să-şi exercite atribuţiile, dar totodată sporeşte şi rolul lor în societate. „Din această perspectivă, premiile ONU din 2018 vor avea o valoare aparte.”

Mihai Cotorobai le-a mulţumit laureaţilor premiilor ONU din sfera drepturilor omului pentru contribuţia lor la edificarea unui stat democratic, de drept, în care respectarea drepturilor omului să fie o prioritate absolută pentru autorităţi.

Premiul ONU pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor omului în 2018 a fost decernat companiei Bertam, pentru abordare incluzivă a procesului de angajare, contractând persoane din cele mai vulnerabile grupuri, inclusiv foşti utilizatori de droguri, persoane care trăiesc cu HIV, hepatita C şi foşti deţinuţi.

Cu ocazia celebrării a 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, ONU a acordat şi un premiu special Asociaţiei Promo-LEX pentru promovarea drepturilor omului de-a lungul timpului cu impact deosebit asupra vieţii titularilor de drepturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe