Micul geniu: o fetiţă de 3 ani, cu un IQ de 160, a fost acceptată în Mensa

Alexis Martin are un IQ de peste 160 la numai 3 ani.
Alexis Martin are un IQ de peste 160 la numai 3 ani. (captură youtube.com.)

O fetiţă în vârstă de trei ani, care are un coeficient de inteligenţă de 160, a devenit cel mai tânăr membru al organizaţiei Mensa din Arizona.

Alexis Martin, din oraşul american Queen Creek, Arizona, citeşte la fel de bine ca un elev de clasa a V-a şi a învăţat limba spaniolă cu ajutorul ipad-ului părinţilor ei.

În timp ce un om obişnuit are un IQ de aproximativ 100 de puncte, fetiţa a primit 160 de puncte la testul MENSA, o organizaţie din care face parte doar 2% din populaţia globului. Momentan, fetiţa este la acelaşi nivel cu Albert Einstein şi Stephen Hawking.

Părinţii fetiţei şi-au dat seama că au un copil deosebit încă de când fiica lor avea un anişor. Micuţa recita cuvânt cu cuvânt poveştile pe care i le citea tatăl ei cu o seară înainte.

Alexis a învăţat să citească la vârsta de doi ani şi ori de câte ori învaţă un cuvânt nou, ea nu-l foloseşte într-un context greşit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe