Mesaj al activiştilor roşieni: “Bistriţa trezeşte-te”
alte articole
De câteva săptămâni România vuieşte sub sunetul sloganelor activiştilor “Salvaţi Roşia Montana“ şi celor care se opun distrugerii ţării prin otrăvirea cu cianură şi adoptării de către clasa politică a unei legi ilegale şi imorale, care ar permite confiscarea terenurilor cetăţenilor români.
Marşul de protest din România a fost şi sper că va fi în continuare un succes nedorit de cei care doresc să ţină acest popor într-o continuă mahmureală.
Acest vuiet a cuprins şi liniştitul oraş Bistriţa, în 22 septembrie 2013, care a răspuns din nou la apelul de responsabilitate civică.
Înarmaţi cu tobe, bannere, steguleţe, sticle umplute cu pietricele şi cu multă voinţă şi dedicaţie, cei câţiva de zeci de bistriţeni participanţi au mărşăluit pe străzile principale ale oraşului pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a striga “Bistriţa trezeşte-te”, “Uniţi salvăm Roşia Montană“, “Vrem ape curate nu cianurate”, “Nu corporaţia face legislaţia” sau “Ce au lăsat strămoşii vând ticăloşii”.
Un amestec de indiferenţă, nepăsare şi lene pare să fie factorul din spatele prezenţei reduse la un protest care ne ajută să ne trezim şi să încercăm măcar în al doisprezecelea ceas să facem ceva pentru o ţară care se prăpădeşte.
Oamenii ieşiţi pe străzi au privit curioşi grupul de “petrecăreţi”, unii au claxonat, au zâmbit sau au făcut cu mâna în semn de suport. Unii orăşeni s-au alăturat marşului pe parcurs, întregind rândurile şi încurajând manifestanţii.
Indiferenţa este cianură pentru suflet
Dar…din păcate, au fost şi unii bistriţeni care şi-au arătat “solidaritatea” printr-o atitudine sfidătoare sau extrem de arogantă, chiar strigând către participanţii la protest. Alţii s-au ascuns după perdele ca nişte copii prea ruşinaţi.
Dar cel mai ruşinos a fost faptul că unii bistriţeni au trecut pe lângă manifestanţi ca şi cum ar fi trecut pe lângă NIMENI. Cu privirea în pământ sau fixată înainte pe un punct imaginar au trecut pe lângă manifestanţi ca şi cum aceştia n-ar fi existat.
Totuşi, neimplicarea bistriţenilor şi a cetăţenilor români în general poate fi corectată printr-o continuă informare corectă cu privire la scopul protestelor şi la gravitatea situaţiei în care se află România.
La Bistriţa, şi de altfel în întreaga ţară, participanţii la acţiunea din 22 septembrie consideră că protestul nu a fost în zadar şi sunt încrezători că, treptat, tot mai mulţi bistriţeni şi cetăţeni români de pe întreg cuprinsul ţării se vor trezi şi se vor alătura acestui proces de apărare a României.